Roboharju: SM-kisaviikko 2020

SM-kilpailuiden alla Harjunrinteen robokerhon blogikin heräilee syystauolta. Kerrottavaa robotiikasta olisi toki vuoden ympäri, mutta kerhotoiminnan huippuhetket ajoittuvat ehdottomasti aina kevääseen. Näin ollen keväällä on tarinoinnin aika ja kisakauden päätyttyä kerromme kuulumisista lähinnä sosiaalisen median kanavilla. Kannattaa ottaa seurantaan ainakin nämä:

Roboharju Instagram: Oppilaiden kuulumisia robotiikan opiskelun, kisamatkojen ja edustustehtävien parista.

Harjunrinteen koulun Facebook –sivu: Kuulumisia koulun arjesta ja juhlasta, myös robotiikkapäivityksiä!

Roboedu Instagram ja Facebook: Robotiikan kilpailutoimintaa tukevan ja kehittävän Roboedu ry:n oma tiedotuskanava, jonne postaillaan suomalaisjoukkueiden kisamatkoilta Suomesta ja ulkomailta, sekä osallistumisista robotiikkatapahtumiin.

Robotiikkajoukkueidemme omat Instagram –tilit.  VEX V5 (ennen EDR) –joukkueista kannattaa hakeutua seuraamaan ainakin näitä:

team4robotics #11411A

Tämän lukiolaisjoukkueen edustajat kutsutaan mukaan, kun tarvitaan moipuolista robotiikan huippuosaamista! Kisa- ja edustuskokemusta heillä on varmasti enemmän kuin valtaosalla joukkueista yhteensä.

 

 

 

team_orange_fin #11411D

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Viime vuoden VEX IQ –menestyjä vaihtoi täksi kaudeksi jo V5 –sarjaan. Osaamista ja asennetta löytyy tältä tiimilta runsain mitoin. He ovat myös todella osoittaneet että kovalla työllä voi suomalaisjoukkuekin menestyä kansainvälisissä robotiikkakilpailuissa. Harjunrinteen koulun ysiluokkalaisten tiimi.

thethreemusketeers_fin #11411C

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Harjunrinteen koulun uusin ja nuorin V5 –joukkue, joka on aina valmis niin edustustehtäviin kuin kisamatkoillekin! ”Musketeersit” osallistuvat tänä vuonna ensi kertaa myös REC Foundation Online –haasteeseen. Kannattaa käydä lukemassa heidän kilpailutekstinsä: https://challenges.robotevents.com/challenge/110/vrc-girl-powered-online-challenge-sponsored-by-google/entry/7628

Edellä mainitut neljä joukkuetta pääsevät suomenmestaruuskilpailuissa näyttämään osaamistaan jo heti avauspäivänä. Lisäksi mukana ovat Team Mussuttajat #11411B Harjunrinteen koulusta Riihimäeltä ja Team Northern lights Orimattilasta.

SM-kilpailuita pääsee seuraamaan Riihimäen urheilutalon lehtereiltä keskiviikkona klo 13 alkaen. Kisatapahtumat myös kuvataan ja striimataan livenä, joten kilpailua voi seurata netin välityksellä Roboedun Youtube-kanavalla ”Robo Edu”.

Torstaina ja perjantaina on IQ-sarjan vuoro, joten on syytä esitellä myös nämä joukkueet ja heidän Instagram –kanavansa. VEX IQ –kilpailun tapahtumia kannattaa seurata torstaina 6.2. klo 13 alkaen ja perjantaina klo 9-15. Tässä siis Harjunrinteen koulun joukkueet:

teamstrike_fin #31113C

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Kahdeksasluokkalaisten VEX IQ –joukkue, jonka vahvuuksia ovat vahva tahto ja hyvä joukkuehenki. Sopivan rento asenne liitettynä saumattomaan tiimityöhön on toimiva yhdistelmä.

turtles_finland #31113G

 

 

 

 

 

 

 

 

Vahva itseluottamus ja usko omaan tekemiseen heijastuu tästä joukkueesta, jonka jäsenet ovat Harjunrinteen ja Karan yläkouluista. Tasaisen vahva tekeminen ja sitkeä työnteko oppimisen eteen ovat tämän tiimin vahvuuksia.

teamenergy_fin #31113F

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Neljän seiskaluokkalaisen kunnianhimoinen joukkue, joka viettää kerhossa aikaa useita tunteja viikossa. Halu kehittyä ja kilpailuhenkisyys yhdistettynä innokkuuteen, tuntuu vievän eteenpäin vauhdilla. Vauhtia tästä tiimistä ei muutenkaan puutu.

teamblue_fin #31113E

 

 

 

 

 

 

 

 

Tällä tiimillä on määrätietoinen asenne ja osaamista karttuu päivä päivältä enemmän. Ennakkoluuloton asenne ja täysillä joka kisahetkessä eläminen ovat tämän tiimin vahvuuksia. Omat vahvuudet ovat hyvin tiedossa ja niitä osataan hyödyntää niin rakennusprosessissa kuin kilpailuissakin.

Harjunrinteen koulusta kisoissa ovat mukana myös kuudesluokkalaisten joukkueet:

Cube Drivers #31113J

Team Knights #31113K

Team Unicorn #31113H

#ROBOHARJU: Riihimäellä opiskellaan VEX -robotiikan kehitysalustan avulla robotiikkaa, teknistä rakentelua ja ohjelmointia. Harjunrinteen koulun robotiikkakerhossa oppilailla on mahdollisuus laajentaa osaamistaan robotiikan taitajina ja osallistua robotiikan kilpailutoimintaan, sekä robotiikkatapahtumiin. Riihimäellä järjestetään neljännet viralliset VEX IQ Suomenmestaruuskilpailut 6.-7.2.2020 ja toiset VEX Robotics (V5) suomenmestaruuskilpailut 5.2.2020.  Kerhon toiminnasta vastaavat opettajat Markus Parviainen, Reetta Viitanen ja Eero Kortelahti.