Innokas -turnauksessa menestystä

Innokas 2019 -turnaus on nyt saatu Lappeenrannassa päätökseen ja palkinnot jaettu. Riihimäkeläisittäin tuloslistat ovat iloista luettavaa!

Tanssi – ja teatterisarjassa Team Floppi joutui ensikertalaisina jatkosarjaan aiemman harrastustaustansa vuoksi. Huolellinen valmistautuminen kilpailuun tuotti tässä kovatasoisessa sarjassa tulosta ja joukkue sijoittui pronssille upealla esityksellään, joka käsitteli ilmastonmuutosta. Joukkueessa olivat mukana Matilda Ahola, Aada-Sofia Särkkä, Oona Heiskanen, Emilia Jämsén ja Viivi Pirinen

Team Floppi

VEX IQ -sarja oli puolestaan lähes silkkaa riihimäkeläisjuhlaa. Aivan kärjesssä olivat Roboharjun joukkueet, mutta varsinkin Lasitehtaan joukkueet onnistuivat myös erinomaisesti!

Yksilöhaasteessa, jossa joukkueet suorittavat minuutin mittaisen haastetehtävän sekä käsiohjauksella että ennakkoon ohjelmoidulla robotilla,  viiden kärki näytti tältä:

1. Team Energy, Harjunrinteen koulu
  2. Team Töyhtöhyypät Orimattilan yhteiskoulu
  3. Team Turtles, Harjunrinteen koulu
  4. Roskamiehet, Lasitehtaan koulu
  5. D.A.E., Lasitehtaan koulu

Team Energy

Team Turtles

Team Blue

Tiimihaasteessa, jossa korostuvat robotiikan ja ohjelmoinnin taitojen lisäksi kommunikaatio ja yhteistyötaidot, sekä strateginen osaaminen, olivat kokeneet joukkueet vahvoilla. Karsintaotteluiden perusteella Harjunrinteen koulun joukkueet veivät kaikki kolme kärkisijaa ja neljänneksi joukkueeksi finaaleihin selviytyi Orimattilan yhteiskoulun Team Töyhtöhyypät. Jännittävässä finaaliottelussa Harjunrinteen koulu Team Turtles ja Team Energy olivat ainoastaan pisteen verran parempia, kuin yhdessä pelanneet Töyhtöhyypät ja Team Blue. Riihimäelle siis sekä tuplakultaa että hopea! Upea tulos, varsinkin jos huomioidaan että koulustamme oli kaikkiaan kilpailemassa vain nämä kolme kärkeen sijoittunutta tiimiä.  Vaikka menestystä tulikin, joutui menestyksen eteen todella tekemään töitä, sillä taso oli turnauksessa kova. Näiden pelien myötä on aika hyvästellä tämän lukuvuoden pelihaaste Next Level ja siirtyä valmistautumaan uuteen pelikauteen!

Harjunrinteen koulun VEX IQ -joukkueet

#ROBORIKSU: Riihimäellä opiskellaan VEX IQ ja VEX EDR robotiikan kehitysalustan avulla robotiikkaa, teknistä rakentelua ja ohjelmointia. Harjunrinteen koulun robottikerhossa ja Riihimäen lukiossa oppilailla on mahdollisuus laajentaa osaamistaan robotiikan taitajina ja osallistua robotiikan kilpailutoimintaan, sekä robotiikkatapahtumiin. Riihimäellä järjestettiin  kolmannet viralliset VEX IQ Suomenmestaruuskilpailut 10.-11.2019, ensimmäiset VEX Robotics (EDR) Suomenmestaruuskilpailut 9.1. ja  ensimmäiset kansainväliset VEX IQ robotiikan European Open kilpailut 12.-13.1. 2019. Neljä Riihimäen kaupungin robotiikkajoukkuetta on saavuttanut osallistumisoikeuden robotiikan MM-kilpailuihin Louisvilleen, Yhdysvaltoihin huhtikuussa 2019.  Kerhon toiminnasta vastaa opettaja Reetta Viitanen