Innokas! -robotiikkaturnaus

Innokas -verkoston järjestämä robotiikkaturnaus on viime vuosina ollut varma kevään merkki. Tänä vuonna Lappeenrannassa järjestettävä turnaus kokoaa peruskouluikäisiä kilpailemaan robotiikan ja ohjelmoinnin parissa. Sarjoja ja kilpailumuotoja on useita ja myös VEX IQ on ollut mukana näytöslajina jo useamman vuoden ajan. Lisäksi monissa sarjoissa on mahdollisuus valita käytettävä robotiikkasarja, kuten esimerkiksi ilmaisua, liikuntaa ja robotiikka yhdistävässä tanssi- ja teatterisarjassa. Riihimäkeläisjoukkueet ovat perinteisesti olleetkin mukana juuri tanssisarjassa ja VEX IQ -kilpailuhaasteessa, kun taas Lego-sarjat on jätetty niihin enemmän perehtyneiden koulujen joukkueille.

Erityisen ilahduttavaa on että joukkueita on mukana useammasta riihimäkeläiskoulusta. Lasitehtaalta on mukaan uskaltautunut peräti kolme VEX IQ -joukkuetta opettaja Eero Kortelahden robotiikkakerhosta, eli Roskamiehet, Robotytöt ja D.A.E. Karana koulua puolestaan edustavat JAR Team ja Team Mööpeli ohjaajansa Ville Hyvärisen johdolla. Harjunrinteen koulusta mukana ovat viime vuoden tanssisarjan hopeamitalisti Riksun Poket, sekä Team Floppi, joka onkin uusi tulokas luovassa sarjassa. Harjun robokerholaisten edutusvuorossa tällä kertaa ovat aivan nuorimmat, eli kuudesluokkalaisten joukkueet Team Energy, Team Turtles ja Team Blue.

Varsinaisia kilpailutapahtumia on luvassa tiistaina ja keskiviikkona 14.-15.5. ja kisakuulumiset julkaistaan tuoreeltaan täällä blogissa. Innokas -verkostoon ja Lappeenrannassa järjestettävään turnaukseen voi tutustua paremmin täällä.

#ROBORIKSU: Riihimäellä opiskellaan VEX IQ ja VEX EDR robotiikan kehitysalustan avulla robotiikkaa, teknistä rakentelua ja ohjelmointia. Harjunrinteen koulun robottikerhossa ja Riihimäen lukiossa oppilailla on mahdollisuus laajentaa osaamistaan robotiikan taitajina ja osallistua robotiikan kilpailutoimintaan, sekä robotiikkatapahtumiin. Riihimäellä järjestettiin  kolmannet viralliset VEX IQ Suomenmestaruuskilpailut 10.-11.2019, ensimmäiset VEX Robotics (EDR) Suomenmestaruuskilpailut 9.1. ja  ensimmäiset kansainväliset VEX IQ robotiikan European Open kilpailut 12.-13.1. 2019. Neljä Riihimäen kaupungin robotiikkajoukkuetta on saavuttanut osallistumisoikeuden robotiikan MM-kilpailuihin Louisvilleen, Yhdysvaltoihin huhtikuussa 2019.  Kerhon toiminnasta vastaa opettaja Reetta Viitanen.