Robotiikkakilpailuiden loppuhuipennus

Kolmas ja viimeinen kilpailupäivä Kentuckyssa oli vähintään yhtä vauhdikas ja jännittävä kuin edellisetkin. VEX IQ-joukkueemme kilpailivat Tiimihaasteen otteluiden parissa aamusta pitkälle iltapäivään.

Tässä kisakuulumiset tilastojen osalta:

Team Blue

Kuudesluokkalaista Harjunrinteen koulun oppilaista koostuva Team Blue oli etukäteen ajateltuna joukkeuista se kokemattomin. Turnauksen edetessä he osoittivat kuitenkin hallitsevansa paineet hyvin ja osaavansa tehdä pelikentällä taktisesti oikeita ratkaisuja. Myös pelistrategioiden sopiminen toisten joukkueiden kanssa sujui hienosti englanniksi. Team Bluen sijoitus omassa lohkossaan oli lopulta 64. ja joukkueen pistekeskiarvo kaikkiaan kymmenestä pelistä oli 24.38. Team Bluen tehomimmine joukossa pelasivat Aino-Liisa Mämmelä, Joanna Oivo ja Mea-Matria Suuronen.

Team Strike

Seitsemäsluokkalaisten tyttöjen Team Strike onnistui myös hyvin viimeisen kisapäivän otteluissaan ja heidän sijoituksensa oli omassa lohkossaan 62. Tämän joukkueen vahvuuksiin kuului selkeä työnjako ja tiimityö. Team Striken pistekeskiarvo oli 27,38. Joukkueessa pelasivat Jasmin Koliin, Vera Huhdanpää, Emma Veide, Bakashvir Kaur ja Noora Tuominen.

Team Orange

Kahdeksasluokkalaisten kokenut tiimi TEam Orange ylitti kaikki suomalaisodotukset pääsemällä ensimmäisenä suomalaisjoukkueena omassa lohkossaan 20 parhaan joukkoon ja semifinaaleihin. Odotukset olivat korkealla, sillä Orangen pistekeskiarvo karsintaotteluiden jälkeen oli peräri 5. :ksi paras kaikkiaan 412 joukkueesta, toisin sanoen siis maiilman Lohkofinaalissa pariksi saatu kiinalaisjoukkue kuitenkin järjesti ei-toivotun yllätyksen hermoilemalla tärkeässä ottelussaan suomalaisjoukkueen kanssa. Näin finaalipaikka jäi joukkueelta saavuttavatta karsintasarjan hyvästä menestyksestä huolimatta. Team Orangessa pelasivat Aapo Hakuni, Lauri Helander ja Eero Isotalo.

Turnauksessa jaettin myös tuomariston arviointiin perustuvia palkintoja. Ilman ”Awardia” ei ollut tänäänkään jääminen, sillä Team Orange nappasi itselleen Amaze Awardin. Perustelut tämän palkinnon myöntämiselle ovat seuraavat:

”The Amaze Award is presented to a team that has built an amazing, high-scoring robot that clearly
demonstrates overall quality. Robot design is consistently high scored. Robot demonstrates a solid mechanical design and is robustly constructed to full fill its designed task. Students understand and and explain how they wprked together to develot their robot”  Upea tunnustus team Orangen tekemästä työstä.

Tulostavoitteiden osalta jokainen joukkue onnistui vähintäänkin odotuten mukaisesti. Erityisen silmiin pistävää oli huomata miten motivoituneita ja innostuneita nämä tavalliset oppilaat ovat! Lisää kilpailukuulumisia  voitte lukea huomisesta blogista.

Yhteistyökumppaneille kiitos!

#ROBORIKSU: Riihimäellä opiskellaan VEX IQ ja VEX EDR robotiikan kehitysalustan avulla robotiikkaa, teknistä rakentelua ja ohjelmointia. Harjunrinteen koulun robottikerhossa ja Riihimäen lukiossa oppilailla on mahdollisuus laajentaa osaamistaan robotiikan taitajina ja osallistua robotiikan kilpailutoimintaan, sekä robotiikkatapahtumiin. Riihimäellä järjestettiin  kolmannet viralliset VEX IQ Suomenmestaruuskilpailut 10.-11.2019, ensimmäiset VEX Robotics (EDR) Suomenmestaruuskilpailut 9.1. ja  ensimmäiset kansainväliset VEX IQ robotiikan European Open kilpailut 12.-13.1. 2019. Neljä Riihimäen kaupungin robotiikkajoukkuetta on saavuttanut osallistumisoikeuden robotiikan MM-kilpailuihin Louisvilleen, Yhdysvaltoihin huhtikuussa 2019.  Kerhon toiminnasta vastaa opettaja Reetta Viitanen