Kisatunnelmia Kentuckysta

Ala- ja yläkouluikäisten VEX IQ- joukkueet aloittivat ensimmäisen kilpailupäivänsä katsastamalla robottinsa ja tutustumalla kilpailupaikkaan. Suomesta saakka tuodut harjoittelukenttä osoittautuivat hyväksi ratkaisuksi, sillä näin joukkueet pääsivät tekemään viimeistelyharjoittelua omalla varikkoalueellaan. Päivän ohjelmassa olivat taitohaasteen suoritukset. Kaikki joukkueet pääsivätkin jo hyvin vauhtiin tässä ehkä hiukan sivulajiksi väistämättä jäävässä kilpailumuodossa Osa joukkueista ennättikin tehdä jo kaikki tämän lajin kilpailusuoritukset tarkoituksena päästä keskittymään täysillä tiimihaasteen suorituksiin seuraavina päivinä.

Team Blue valmistautuu valmentajien johdolla.

Strikella on ruokatauko.

Rekisterikilpien teippausta Orangen tapaan.

Team Blue harjoitusottelussaan.

Huomenna alkaa varsinainen tiimihaastekimara, kun kaikilla kolmella riihimäkeläisjoukkueella on luvassa peräti kuusi ottelua. Niissä riittää seurattavaa myös kotikatsomoissa. Jos otteluaikataulut eivät ole vielä tiedossa, kannattaa vilkaista edellistä blogipostausta!

Maanantaiaamuna koko VEX IQ -väki kokoontuu ensin avajaisiin, jossa nähdään odotettu Parade of Nations, kun jokaisen kilpailujoukkueen edustajat marssivat Freedom Hallin lavalle avajaiskulkueessa. Kannattaa siis seurata livelähetystä Roboedun sivuilla olevan linkin kautta Suomen aikaa klo 15:30 alkaen. Toki myös Roboharjun Instagramissa ja Roboedun FB:ssä ja Instagramissa on poimintoja koko Suomen joukkueen ja Harjunrinteen koulun joukkueiden kilpailutunnelmista.

Kilpailumatkaamme ovat tukeneet:

#ROBORIKSU: Riihimäellä opiskellaan VEX IQ ja VEX EDR robotiikan kehitysalustan avulla robotiikkaa, teknistä rakentelua ja ohjelmointia. Harjunrinteen koulun robottikerhossa ja Riihimäen lukiossa oppilailla on mahdollisuus laajentaa osaamistaan robotiikan taitajina ja osallistua robotiikan kilpailutoimintaan, sekä robotiikkatapahtumiin. Riihimäellä järjestettiin  kolmannet viralliset VEX IQ Suomenmestaruuskilpailut 10.-11.2019, ensimmäiset VEX Robotics (EDR) Suomenmestaruuskilpailut 9.1. ja  ensimmäiset kansainväliset VEX IQ robotiikan European Open kilpailut 12.-13.1. 2019. Neljä Riihimäen kaupungin robotiikkajoukkuetta on saavuttanut osallistumisoikeuden robotiikan MM-kilpailuihin Louisvilleen, Yhdysvaltoihin huhtikuussa 2019.  Kerhon toiminnasta vastaa opettaja Reetta Viitanen