Robotiikkakilpailut jatkuvat Kentuckyssa

Maailman suurimmassa robotiikkakilpailussa on tullut ylä- ja alakouluikäisten robotiikkajoukkueidemme vuoro päästä esittämään osaamistaan. Vuorossa ovat siis VEX IQ –joukkueet. Tänä vuonna tässä sarjassa kilpailee alakoulusarjan joukkue Team Blue ja yläkoulusarjan joukkueet Team Strike ja Team Orange,

Team Blue on kolmen kuudesluokkalaisen joukkue, jonka vahvuus on hyvä asenne ja keskinäisen tiimityön sujuvuus. Tämä joukkue on vasta aloittanut työskentelyn robotiikan parissa, mutta omaavat sinnikkään asenteen, jolla pääsee varmasti eteenpäin. Joukkueeseen kuuluvat: Aino-Liisa Mämmelä, Joanna Oivo ja Mea-Maria Suuronen.

Team Strike on todellinen vauhtikone, joka ei tunnu pelkäävän haasteita. Tälle joukkueelle sattuu ja tapahtuu, mutta ote ei silti herpaannu. Joukkueen jäsenet ovat: Vera Huhdanpää, Bakashvir Kaur, Jasmin Kollin, Noora Tuominen ja Emma Veide. Kaikki nämä robotiikkaosaajat ovat seitsemäsluokkalaisia.

Team Orange on tällä hetkellä pisimpään IQ-sarjassa kilpaillut joukkueemme. He ovat oppineet vuosien aikana hyödyntämään hyvin joukkueen eri jäsenten vahvuuksia. Tästä joukkueesta löytyvät myös ne oppilaat, jotka viettävät tuntimäärällisesti laskettuna eniten aikaa robotiikan parissa. Panostaminen on tuonut tullessaan menestystä, mutta samalla ovat karttuneet myös taidot. Tämä joukkue näyttää ehdottomasti mallia nuoremmilleen!

Kaikki joukkueet ovat Harjunrinteen koulusta ja heitä valmentaa Reetta Viitanen.

Tämän vuoden VEX IQ kilpailuhaasteessa pelivälineinä ovat eräänlaiset muovitötteröt, eli ”hubit”. Niitä liikuttelemalla kerätään pisteitä yhteistyössä toisen joukkueen kanssa.  Pelihaasteeseen voi tutustua tarkemmin tämän videon avulla:

Kaikki joukkueet ovat aloittaneet valmistautumisen kilpailukauteen viimeistään elokuussa 2018, jotkut jopa aiemmin. Tämän lukuvuoden aikana roboteista onkin kehitelty useampia erilaisia malleja. Erityisesti Team Orange on kunnostautunut kasaamalla ja purkamalla robottinsa lukusia kertoja. Parhaimmillaan robotteja on kasattu yksi viikossa ja takana on satoja tunteja robotin rakentamista, ohjelmointia ja ajoharjoittelua.

Team Blue, Team Strike ja Team Orange lähtivät kilpailumatkalle torstaina 25.4.kilpailut käydään 28.-30.4. Joukkueita voit kannustaa sekä Instagramissa (Roboharju), sekä Facebookissa (Roboedu ja Harjunrinteen koulu). Ottelut striimataan paikan päältä suorana ja tarkempi aikataulu, sekä linkki liveseurantaan jaetaan sekä em. SOME-kanavissa että täällä blogissa. Tervetuloa mukaan jännittämään!

Kiitos vielä kilpailumatkaamme tukeneille:

#ROBORIKSU: Riihimäellä opiskellaan VEX IQ ja VEX EDR robotiikan kehitysalustan avulla robotiikkaa, teknistä rakentelua ja ohjelmointia. Harjunrinteen koulun robottikerhossa ja Riihimäen lukiossa oppilailla on mahdollisuus laajentaa osaamistaan robotiikan taitajina ja osallistua robotiikan kilpailutoimintaan, sekä robotiikkatapahtumiin. Riihimäellä järjestettiin  kolmannet viralliset VEX IQ Suomenmestaruuskilpailut 10.-11.2019, ensimmäiset VEX Robotics (EDR) Suomenmestaruuskilpailut 9.1. ja  ensimmäiset kansainväliset VEX IQ robotiikan European Open kilpailut 12.-13.1. 2019. Neljä Riihimäen kaupungin robotiikkajoukkuetta on saavuttanut osallistumisoikeuden robotiikan MM-kilpailuihin Louisvilleen, Yhdysvaltoihin huhtikuussa 2019.  Kerhon toiminnasta vastaa opettaja Reetta Viitanen