Menestystä EDR-robotiikan kilpailuissa

Viimeisenä kilpailupäivänä pelattiin enää kaksi ottelua. Jo käydyistä yhdeksästä ottelusta oli Team4Robotics voittanut peräti kuusi. Viimeiseen kahteen valmistauduttiinkin erityisellä huolellisuudella. Aamun harjoittelun yhteydessä ohjelmoinnissa havaittiin pieniä ongelmia, mutta joukkue onnistui korjaamaan ne nopealla aikataululla. Ohjelmointi toimikin ensimmäisessä ottelussa hyvin. Siitä huolimatta toinen tiimipari onnistui saamaan enemmän pisteitä kuin Team4Robotics ja heidän kiinalainen parinsa. Ottelun lopputulos oli kotiyleisön kannustuksesta huolimatta, 13-19.

Toinen ottelu pelattiin miltei heti ensimmäisen perään. Siinä Team4Robotics ja heidän parinaan pelannut kentuckylaisjoukkue olivat selkeitä ennakkosuosikkeja ranking-sijoitusten perusteella. Vastassa ollut joukkuepari tiedettiin myös vahvoiksi autonomisella osuudella ja he voittivatkin sen. Team4Robotics pelasi hyvän ottelun, jossa tilanteet vaihtelivat. Lopulta peli kääntyi kuitenkin tappioksi lukemin 16-18.

Voittoja kertyi siis kaikkiaan kuudesta ottelusta. Lähes turnauksen loppuun saakka saimme jännittää lopputuloksia. Team4Robotics sijoittui lohkossaan sijalle 34, kun 32 parasta joukkuetta pääsi jatkoon. Upea suoritus ensikertalaisilta!

Päivän päätteeksi pelattiin lohkon neljännesvälierät ja jaettiin lohkojen palkinnot. VEX EDR –haasteessa palkintoja jaetaan aina sekä saavutettujen pisteiden että tuomareiden päätösten perusteella. Tuomarit nimittäin kiertävät haastattelemassa joukkueita pelipäivien aikana ja arvioivat kuinka hyvin pelaajat hallitsevat robottinsa rakennusprosessin tai osaavat kertoa pelistrategiastaan. Team4Robotic on perinteisesti onnistunut tuomarihaastattelussa erinomaisesti, ja niin tälläkin kertaa. Joukkueella myönnettiinkin arvostettu Inspired Award. Palkitsemisperusteet ovat seuraavat:

“The Inspire Award is presented to a team that has inspired judges with their approach to competitive robotics. This team will effectively communicate their passion for the VRC program and maintain a positive attitude throughout the event. The team will have a clear vision for their future and will participate with both a high level of integrity and good sportsmanship. This team demonstrates that they believe they can achieve what they set out to achieve through their diligence”

Kerrassaan upea tunnustus siis tälle riihimäkeläisjoukkueelle! Tämän joukkueen suorituksista kelpaa olla todella ylpeä!!!

Huomenna kilpailut jatkuvat ala-ja yläkouluikäisten VEX IQ -haasteen parissa. Ensimmäinen kilpailupäivä tulee pitämään sisällään harjoitusotteluita, Yksilöhaasteen suorituksia ja valmistautumista tuleviin otteluihin. Kaiken kaikkiaa kisaurakka näillä joukkueilla kestää kolme päivää. Riihimäeltä mukana on kolme joukkuetta; Team Steike ja Team Orange kilpailevat yläkoulusarjassa ja team Blue puolestaan alakoulusarjassa. Näiden joukkueiden kuulumisista ja pelien aikatauluista on luvassa lisää tietoa huomisessa blogipostauksessa! Huikea robotiikkaviikko siis jatkuu vielä!

#ROBORIKSU: Riihimäellä opiskellaan VEX IQ ja VEX EDR robotiikan kehitysalustan avulla robotiikkaa, teknistä rakentelua ja ohjelmointia. Harjunrinteen koulun robottikerhossa ja Riihimäen lukiossa oppilailla on mahdollisuus laajentaa osaamistaan robotiikan taitajina ja osallistua robotiikan kilpailutoimintaan, sekä robotiikkatapahtumiin. Riihimäellä järjestettiin  kolmannet viralliset VEX IQ Suomenmestaruuskilpailut 10.-11.2019, ensimmäiset VEX Robotics (EDR) Suomenmestaruuskilpailut 9.1. ja  ensimmäiset kansainväliset VEX IQ robotiikan European Open kilpailut 12.-13.1. 2019. Neljä Riihimäen kaupungin robotiikkajoukkuetta on saavuttanut osallistumisoikeuden robotiikan MM-kilpailuihin Louisvilleen, Yhdysvaltoihin huhtikuussa 2019.  Kerhon toiminnasta vastaa opettaja Reetta Viitanen