Robotiikan MM-kilpailut alkavat

Keskiviikkona 24.4. alkavissa VEX -robotiikan MM-kilpailuissa ensimmäisinä vuorossa  ovat lukio- ja yliopistoikäiset osallistujat VEX EDR -sarjan roboteillaan. Riihimäkeläisjoukkue Team 4 Robotics osallistuu kyseisessä lajissa lukioikäisten high school -sarjaan, jossa joukkueita on mukana 584. VEX EDR -robotit ovat metallirakenteisia ja ohjelmoitavia robotteja, joiden kanssa työskennellessään oppii ennen kaikkea ongelmanratkaisua, tiimityö- ja kommunikaatiotaitoja, projektin hallintaa, kriittistä ajattelua ja ohjelmointia. Kilpailuhaasteeseen osallistuminen toimii joukkueille mainiona ongelmanratkaisutaitojen mittarina.

Team 4 Robotics Helsinki-Vantaalla valmiina lähtöön. Vasemmalta Eemil Lähteenmäki, Jeremiah Allred ja Teemu Karjalainen.

VEX EDR -kilpailuhaaste julkaistaan vuosittain MM-kilpailuiden yhteydessä. Joukkueet aloittavatkin työskentelyn sen parissa viimeistään syksyllä koulujen alkaessa. Ongelmahaasteen avaaminen, strategian luominen ja suunnittelu luovat projektille pohjaa. Aikanaan on myös rakentamisen ja ohjelmoinnin aika. Monia eri malleja ja versioita osaratkaisuista testataan ja niiden pohjalta kootaan lopulta robotti, jota vielä muokataan kilpailukauden edetessä. Oleellinen osa kilpailua on myös oman pelistrategian luonti. Kilpailussa yksittäinen joukkue pelaa aina yhdessä toisen joukkueen kanssa kahta muuta joukkuetta vastaan. Enemmän pisteitä tehnyt joukkue voittaa ja saa arvokkaat pisteet tililleen. Jokainen joukkue pelaa yhden kilpailutapahtuman aikana 8-10 joukkueen kanssa yhdessä. Nämä joukkueparit arvotaan ja julkistetaan kilpailupäivän aamuna, jonka jälkeen joukkueet voivat harjoitella yhdessä ja luoda sellaisen pelitaktiikan, joka sopii juuri heidän rakentamilleen roboteille.

Nyt kun MM-kilpailuiden alkamiseen on aikaa enää puoli vuorokautta, on kaikki valmistelut jo tehty. Matkan aikana robotin kärsimät pienet vauriot on korjattu ja viimeiset viimeistelyt ohjelmointeihin on tehty.

Teemu ja Eemil vaihtavat robotin ajorenkaan akselia, joka vääntyi kuljetuksen aikana.

Team4Roboticsin otteluita on mahdollista seurata livestriimin avulla. Tarkemmat tiedot otteluiden seuraamiseen ja linkki videostriimiin löytyy Roboedu-yhdistyksen sivuilta, osoitteesta https://www.roboedu.fi/kilpailut/vex-worlds-2019/ Joukkue kilpailee ”Math” -divisioonassa ja heidän numeronsa on 11411A.

Otteluita pelataan Suomen aikaa seuraavasti:

Ottelut Suomen aikaan
päivä klo
Harjoitusottelu 1 25.4. 11:39 AM
Karsintaottelu 1 25.4. 9:09 PM
Karsintaottelu 2 25.4. 10:17 PM
Karsintaottelu 3 25.4. 11:49 PM
Karsintaottelu 4 25.4. 6:21 PM
Karsintaottelu 5 26.4. 5:16 PM
Karsintaottelu 6 26.4. 8:02 PM
Karsintaottelu 7 26.4. 9:10 PM
Karsintaottelu 8 26.4. 10:02 PM
Karsintaottelu 9 26.4. 10:52 PM
Karsintaottelu 10 27.4. 4:08 PM
Karsintaottelu 11 27.4. 4:43 PM

Team 4 Roboticsin löydät myös Instagramista!

Kuulumisia päivitetään myös robotiikkakerho RoboHarjun sivuille Instagramiin, sekä tietenkin tänne blogiin.

Kilpailumatkaamme ovat tukeneet:

#ROBORIKSU: Riihimäellä opiskellaan VEX IQ ja VEX EDR robotiikan kehitysalustan avulla robotiikkaa, teknistä rakentelua ja ohjelmointia. Harjunrinteen koulun robottikerhossa ja Riihimäen lukiossa oppilailla on mahdollisuus laajentaa osaamistaan robotiikan taitajina ja osallistua robotiikan kilpailutoimintaan, sekä robotiikkatapahtumiin. Riihimäellä järjestettiin  kolmannet viralliset VEX IQ Suomenmestaruuskilpailut 10.-11.2019, ensimmäiset VEX Robotics (EDR) Suomenmestaruuskilpailut 9.1. ja  ensimmäiset kansainväliset VEX IQ robotiikan European Open kilpailut 12.-13.1. 2019. Neljä Riihimäen kaupungin robotiikkajoukkuetta on saavuttanut osallistumisoikeuden robotiikan MM-kilpailuihin Louisvilleen, Yhdysvaltoihin huhtikuussa 2019.  Kerhon toiminnasta vastaa opettaja Reetta Viitanen