Kentucky kutsuu 2019

Riihimäkeläiset robotiikkajoukkueet ovat pitkin kevättä valmistautuneet monenlaisiin haasteisiin ja reissanneet aktiivisesti Euroopassa. Helmikuussa lukion VEX EDR –joukkue oli kilpailumatkalla Briteissä. Maaliskuussa robotiikkakerholaisia osallistui Erasmus+ -tapaamiseen Sloveniassa ja huhtikuussa päästiin samaisen hankkeen ansiosta vierailemaan Turkissa. Kaikki nämä ovat olleet omiaan lisäämään innostusta robotiikan oppimista kohtaan, mutta tarjonneet upean mahdollisuuden kansainvälistymiseen ja laajentaneet yhteistyöverkostoamme.  Samoista syistä myös MM-kilpailumatkaa Kentuckyyn voi pitää tärkeänä. Tänä keväänä kisamatkalle on valittu SM-kilpailuiden perusteella peräti neljä riihimäkeläisjoukkuetta! Riihimäen kaupungin tuki ja sponsorirahoitus mahdollistavat tämän 14 oppilaan joukon lähettämiseen kilpailumatkalle.

Ensimmäisenä joukkueista on esittelyvuorossa Team4Robotics. Nämä nyt jo osittain lukiolaisikäiset oppilaat ovat olleet isossa roolissa riihimäkeläisessä robotiikan kehittämistyössä. Ilman heidän panostaan ja intohimoaan robotiikan harrastamista kohtaan ei varmasti oltaisi niin pitkällä kuin nyt. Joukkueessa on tällä hetkellä kolme jäsentä: Jeremiah Allred, Teemu Karjalainen ja Eemil Lähteenmäki. Joukkueen valmennuksesta on vastannut Reetta Viitanen.

Team4Robotics osallistuu MM-kilpailuissa EDR-robotiikan High School sarjaan. Tässä metallirakenteisilla roboteilla kilpailtavassa robotiikkahaasteessa harpataan tutusta IQ -maailmasta suuri askel ylöspäin. Kilpailutehtävä on aiempaa haastavampi ja ongelmanratkaisutaidot joutuvat todelliselle koetukselle. Robotin rakentaminen metallisosista on hidasta ja vaatii hyviä suunnittelutaitoja ja hahmottamiskykyä. Toki myös kokemuksesta on tässä kohtaa korvaamatonta apua.

Team4Roboticsin kisarobotti Turtle II helmikuisessa muodossaan. Uudesta kilpailurobotista julkaisemme kuvia vasta kilpailuiden alettua.

Kilpailuhaasteeseen, Turning Point, voit tutustua tämän videon avulla:

Team4Robotics aloitti valmistautumisen kilpailukauteen jo syyskuun puolella. Robotti on kehittynyt kuukausien saatossa ja jokainen kilpailu on tuonut aina uusia näkökulmia kilpailuhaasteesta suoriutumiseen. Kaiken kaikkiaan tämän n. 26 viikon rupeaman aikana on uurastettu yli 700 oppilastyötuntia robotiikan parissa. Ja tämä kaikki työ on tehty koulunkäynnin ja muiden harrastusten ohessa. Pääosa projektista on ollut Eemilin ja Jeremiahin harteilla, sillä Teemu on liittynyt joukkueeseen virallisesti vasta helmikuun aikana.

Joukkue aloitti kilpailumatkan pääsiäismaanantaina 22.4. ja kilpailut käydään 24.-27.4. Joukkueetta voit kannustaa sekä Instagramissa (Roboharju ja Team4Robotics), sekä Facebookissa (Roboedu ja Riihimäen lukio). Ottelut striimataan paikan päältä suorana ja tarkempi aikataulu, sekä linkki liveseurantaan jaetaan sekä em. SOME-kanavissa että täällä blogissa. Tervetuloa mukaan jännittämään!

Kilpailumatkamme ei olisi ollut mahdollinen ilman tukijoitamme ja sponsoreitamme. Kiitos heille kaikille työmme arvostuksesta ja halusta tukea riihimäkeläisnuorten robotiikan oppimista!

#ROBORIKSU: Riihimäellä opiskellaan VEX IQ ja VEX EDR robotiikan kehitysalustan avulla robotiikkaa, teknistä rakentelua ja ohjelmointia. Harjunrinteen koulun robottikerhossa ja Riihimäen lukiossa oppilailla on mahdollisuus laajentaa osaamistaan robotiikan taitajina ja osallistua robotiikan kilpailutoimintaan, sekä robotiikkatapahtumiin. Riihimäellä järjestettiin  kolmannet viralliset VEX IQ Suomenmestaruuskilpailut 10.-11.2019, ensimmäiset VEX Robotics (EDR) Suomenmestaruuskilpailut 9.1. ja  ensimmäiset kansainväliset VEX IQ robotiikan European Open kilpailut 12.-13.1. 2019. Neljä Riihimäen kaupungin robotiikkajoukkuetta on saavuttanut osallistumisoikeuden robotiikan MM-kilpailuihin Louisvilleen, Yhdysvaltoihin huhtikuussa 2019.  Kerhon toiminnasta vastaa opettaja Reetta Viitanen