Kunnan pojat vie livemusiikkia sinne, missä sitä ei yleensä ole

Siks’ paljain jaloin onneani etsin ja huolet laulullani haihdutan. Elämä on ihanaa, kun sen oikein oivaltaa.” Tämä tuttu Kulkuri ja joutsen -laulu soi tänään tyylikkäästi sekä pehmeästi, kun Kunnan pojat -bändi veti keikkaansa läpi. Musiikkia kuunnellessa marraskuun suhmuinen sade ja pimeys jäivät kauas ulos ja ”tuuli lauloi laulujaan, sadun hohde peitti maan.

Kunnan poikien keikkapaikkana oli tällä kertaa Tiilikadun kuntotusyksikkö. Vaihtelevilla kokoonpanoilla soittava bändi vie loppuvuoden

Kunnan pojat -bändi soittaa vaihtelevilla kokoonapanoilla.

aikana livemusiikkia sinne, missä sitä ei yleensä kuulla. Yhtyeen kohderyhmänä ovat ihmiset, jotka syystä tai toisesta elävät kulttuuripalvelujen katveessa.

Siksi Kunnan pojat keikkailevat Riihimäellä, Hyvinkäällä, Hausjärvellä ja Lopella muun muassa kuntoutusyksiköissä, vanhusten palvelutaloissa, vuodeosastoilla sekä päihde- ja mielenterveyskuntoutujien ryhmissä. Välillä Kunnan pojat päivätanssittavat ikäihmisiä, ja esiintymisiä on lisäksi erilaisissa kuntien järjestämissä tilaisuuksissa, kuten valtuustoseminaareissa.

Kunnan pojat -bändiprojekti on Riihimäen, Hausjärven, Lopen ja Hyvinkään yhteinen hanke. Sen toimintaa rahoittaa mukana olevien kuntien lisäksi opetus- ja kulttuuriministeriö.

Kunnan pojat -bändillä on kaikkiaan noin 140 keikkaa, joiden soittamisen se aloitti lokakuussa. Viimeiset keikat soitetaan todennäköisesti joulukuun lopussa.

Kokoonpanon saama kuulijapalaute on ollut hyvää, ja musiikki on ilahduttanut erityisesti ikäihmisiä.

Bändin koordinaattorina toimii Timo Aalto Artic Cowboys Oy:stä. Kulttuuripalveluja tuottava Artic Cowboys on toteuttanut aiemmin vastaavan projektin Rovaniemellä.

Kunnan pojat -bändi soitti Tiilikadun kuntoutumisyksikössä.

Marke Harkas