[entry-title permalink="0"]

#Digiteatteri toteuttaa Riihimäen teatterissa 8. lokakuuta osallistavan esitysinstallaation. Kauko-ohjattava ihminen – RCH 201: Välitetty kosketus -esityksessä virtuaalitodellisuus muuntuu takaisin analogiseen maailmaan.

Esityspaikkana ei ole pelkästään Riihimäen teatterin näyttämö, sillä teos tapahtuu myös Scandic Riihimäen hotellihuoneissa ja aulabaarissa. Katsoja voi osallistua teokseen tai vain seurata teoksen kulkua.

Kauko-ohjattava ihminen nähdään Riihimäen teatterissa 8. lokakuuta.

Osallistuvat katsojat eivät joudu tekemään teoksessa mitään, mitä he eivät halua tehdä. Kaikki osallistuminen on vapaaehtoista ja osallistuva katsoja voi itse säädellä osallistumisensa määrää.

”Osallistuvat katsojat pääsevät hotellihuoneisiin, joissa heidän on mahdollista kokea, minkälaista on kohdata toinen ihminen elävän avatarin välityksellä. Millaista on puhua ihmiselle tai koskettaa ihmistä, joka on samaan aikaan läsnä ja toisaalla? Millainen on olento, jolla on enemmän kuin yksi mieli?”, vastaava digitaiteilija Maria Oiva kertoo.

Osallistuville katsojille on teokseen 18 vuoden ikäraja. Heille myytävien lippujen määrää on rajoitettu, sillä osallistavissa osuuksissa on vain muutamia katsojia kerrallaan.

Mikäli katsoja haluaa vain seurata esitystä ilman osallistumista, ikäraja on 13 vuotta.

”Osallistuvan katsojan ikäraja on 18, koska kohtaamisiin osallistuvat katsojat ovat vastuussa itsestään, eli he eivät voi olla lapsia. Tämä jo senkin takia, että kohtaamiset kuvataan. Katsomoon voi tulla 13-vuotias. Kohtaamiset striimataan #digiteatterin Facebook-sivulle, ja 13 on myös Facebookin ikäraja.”, Oiva sanoo.

Katsojat, jotka eivät osallistu teokseen, voivat seurata teatterin aulatilassa esitysinstallaatiota, jossa on sekä esityksellisiä osuuksia että teosta taustoittava videoteos. Teatterin katsomossa puolestaan voi seurata livevirtaa hotellihuoneista. Katsojat saavat liikkua tiloissa vapaasti seuraten esityksen kehittymistä. Heidän näkökulmastaan esitys on verrattavissa perinteiseen teatteritaiteeseen tai videotaiteeseen.

Kauko-ohjattava ihminen -teoksen toteuttamisessa on mukana tohtorintutkimusta tekevä näyttelijä Outi Condit, ja teos on osa #digiteatterin #kaaosperhonen-teoskokonaisuutta. Outi Conditin ja Maria Oivan lisäksi Kauko-ohjattava ihminen -esityksen työryhmään kuuluvat Aleksi Holkko, Aku Meriläinen, Katja Peacock ja Jyrki Pylväs.

Scandic Riihimäki mahdollistaa teoksen toteuttamisen vahvalla yhteistyöpanoksellaan.

Esitys alkaa 8. lokakuuta kello 18 ja se päättyy kello 21.30. Osallistuvan katsojan lippu maksaa 15 euroa ja katsojan lippu 10 euroa. Osallistuvan katsojan lippuja on rajoitettu määrä. Lippuvaraukset: www.riihimaenteatteri.fi

#Digiteatterin tavoitteena on muokata suomalaista laitosteatteria ja luoda uudenlainen näyttämö esittävän taiteen käyttöön. #Digiteatteri on osa Riihimäen teatterin toimintaa.

Marke Harkas

Kuva: Digiteatteri/Riihimäen teatteri