Rakastan rosoista Riksuani

”Katselin lumista, unista kaupunkia. Aamuyö piti sitä sylissään, silitti sen rosoisia poskia, otsan pehmeää ihoa. Lunta oli satanut aiemmin, ehkä alkuillalla. Kadut olivat tyhjiä, vain varjot maalasivat niiden valkean pinnan eläväksi. Rautatieasemalla odotti juna, joka nytkähti liikkeelle kello 4.15. Väsytti. Silti vielä vuosien jälkeenkin muistan unisen, hiljaisen kotikaupungin. Haluan muistaa.” #jaatarina #rakasriksu #tunneperintö

Riihimäellä kulttuuriympäristöpäivää vietetään Rakas Riksu -päivän yhteydessä 9. syyskuuta. Kulttuuriympäristöllä tarkoitetaan lähiympäristöämme. Siis sitä tuttua, arkista ympäristöä, jossa olemme ja elämme. Kulttuuriympäristösi ympäröi sinua. Kulttuuriympäristö on se, joka näkyy, kun katsot ulos ikkunasta. Kulttuuriympäristö on se, jossa kuljet kauppareissusi tai vietät ikimuistoisen juhlasi.

Kulttuuriympäristöpäivä kannustaa näkemään oman lähiympäristön voimavarana ja hyvinvoinnin lähteenä. Rakas Riksu -tapahtumassa siis juhlitaan ainutlaatuista ympäristöämme, jota kannattaa arvostaa.

Haluamme juhlia rakasta Riksua yhdessä myös sosiaalisessa mediassa. Siksi kannustamme sinua jakamaan tarinasi, kuvasi tai hetkesi hashtageilla #rakasriksu ja #jaatarina .

Jaetut tarinat voivat olla esimerkiksi tavallisia arkisia havaintoja ja huomioita, onnellisia hetkiä, mukavia muistoja, kertomuksia sinusta, minusta, meistä riksulaisista. Tilaa on kaikenlaisille tarinoille – sekä iloisille että surullisille. Jaa siis rohkeasti oma tarinasi!

Voit käyttää myös kulttuuriperintöpäivän hashtageja #tunneperintö #kulttuuriympäristöpäivät ja #EuropeForCulture.

Kulttuuriympäristöpäiviä vietetään syksyisin eri puolella Eurooppaa noin 50 maassa.

Marke Harkas