Blogi: Kirjasto Ihan Pihalla

Kirjasto Ihan Pihalla – Viihdy arjessa!

Kesä on jo hyvää vauhtia alkanut ja luonto kauneimmillaan. Kesän kunniaksi kirjastokin siirtyy taas Ihan Pihalle, jo viidettä kertaa! Ihan Pihalla – tapahtumassa on tänä vuonna teemana Viihdy arjessa!

Mitä olisi arki ilman musiikkia?

Tapahtumassamme arkea elävöittää riihimäkeläislähtöinen duo Punainen katulamppu, jossa soittavat Antti Kerosuo (haitari ja laulu) ja Olli Sinisalo ( viulu). Duo itse kuvailee musiikkiaan niin, että se ei soita ikivihreitä ja klassikoita niin kuin ne pitäisi soittaa, vaan niin kuin ne tulisi soittaa.

Jos musiikin kuuntelemisen jälkeen tekee itse mieli laulaa, voi osallistua Lotta Skogin vetämään yhteislaulutilaisuuteen. Ohjelmistossa on kesäisiä yhteislauluja.

Iäkkäämpi arki

Tapahtumassa on mukana myös Kotokartanosäätiö, jonka edustajat pitävät ohjattuja puistojumppa-tuokioita, ohjaavat pihapelejä ja esittelevät omaa toimintaansa. Kotokartanosäätiö tuo paikalle myös riksa-pyörän, jonka kyytiin on mahdollista päästä ajelulle. Kotokartanosäätiö toimii hyvän ikääntymisen puolesta. Säätiö järjestää ennaltaehkäisevää toimintaa, mikä edistää ikäihmisen toimintakykyisyyttä, osallisuutta ja kokonaisvaltaista hyvinvointia.

Lapsellinen arki

Kirjasto tarjoaa lapsille omaa ohjelmaa. Lapsille on pihalla tarjolla kasvomaalausta ja keppihevosrata. Mukaan voi ottaa oman ratsun tai lainata kirjaston tallin ratsuja. Puistoon on tehty helppo rata, jonka voi ratsun kanssa suorittaa. Jokaiselle pikku ratsastajalle annetaan kunniakirjat. Kirjaston Satuhuoneessa voi tehdä kesäisiä askarteluja. Samalla voi lainata kesäluettavaa.

Arjen kaunistukset

Arjen pieniä iloja ovat muun muassa kukat ja kaupungin kauniit kukkaistutukset, joita kirjastonkin pihassa on. Paikan päällä tapahtumassa on kaupungin puutarhuri Aulis Lehtiö, jolta voi kysyä puutarhavinkkejä ja kasvien hoito-ohjeita. Samalla voi tutustua kirjaston puutarhakirjoihin ja lainata niitä mukaansa.

Arki on kotona

Riihimäen kaupunkikehityksen kaavoitus tulee esittelemään toimintaansa. Tietoa on luvassa heidän uusimmista jutuistaan, kuten rakennetun ympäristön ohjelmasta, pientaloalueselvityksestä (Patastenmäki, Petsamo, Kumela ja Hirsimäki), kaavoitusohjelma 2018 ja strategian kärkihankkeista. Jos kaavoituksen tai asumisen asiat kiinnostavat, kannattaa pysähtyä kaavoituksen pisteelle.

Kirjasto on tehnyt pienen kirjavinkkilistan arkeen liittyvistä kaunokirjoista.

Kun halvalla saa…

Kirjastossa on pihatapahtuman aikaan taas suurempi poistetun aineiston myynti. Poistetut kirjat, nuotit ja levyt tuodaan pihalle katoksen alle ja niitä myydään 0,20 € hintaan. Nyt kannattaa siis tulla täydentämään omaa kirjahyllyä tai hakea kesäksi muuten luettavaa ja kuunneltavaa, ihan kassikaupalla – kun halvalla saa… jos ei pääse juuri torstaina ostoksille, voi poistettua aineistoa ostaa kesän aikana kirjaston ala-aulasta niin kauan, kuin aineistoa on tarjolla.

Kahvitauko arjen keskelle

Kirjasto tarjoaa perinteiseen tapaan tapahtumassa maksutta kahvia, mehua ja keksejä. Ota siis hetki kahvikupposen tai mehulasi äärellä ja nauti kesästä kirjaston puistossa!

Tule kanssamme Ihan Pihalle!

Aikataulu

klo 13.00 Musiikkia: Punainen katulamppu
(Antti Kerosuo & Olli Sinisalo)
klo 14.00 Puistojumppa (Kotokartanosäätiö)
klo 14.15 Musiikkia: Punainen katulamppu
(Antti Kerosuo & Olli Sinisalo)
klo 15.00 Puistojumppa (Kotokartanosäätiö)
klo 15.15 Yhteislaulua: laulattajana Lotta Skog

Kirjaston Samuli Parosen salissa on esillä donnas & madonna – maalauksia, Lea Haapanen.
Tapahtumassa myös kirjaston toiminnan ja aineiston esittelyä, Kotokartanosäätiön toiminnan esittelyä ja Riihimäen kaavoitukseen liittyviä asioita.

Mukana tapahtumassa on kirjaston lisäksi Kotokartanosäätiö, Riihimäen kaupunkikehityksen kaavoitus ja kaupunkitekniikka.

Tervetuloa pihalle kanssamme!
* muutokset mahdollisia