[entry-title permalink="0"]

Toukokuun kisarupeaman jälkeen me opettajat aloimme jo olla hengähdystauon tarpeessa. Koska kevät oli jo kuitenkin pitkällä ja lukukautta jäljellä vain pari hassua viikkoa, ryhdyimme sisukkaasti purkamaan kauden aikana rakennettuja robotteja ja lajittelemaan osia laatikoihin. Siinä lajitellessa konkretisoitui myös se valtava osien määrä, jonka oppilaat olivat robotteihinsa liittäneet.. Vaikka oppilaskäsipareja oli apunamme lukuisia, käytettiin urakkaan silti parin työpäivän verran tunteja. Kun kaikki osat oli saatu laatikoihin ja vielä järjestetty hyllyihin, olimme enemmän kuin tyytyväisiä ja valmiita julistamaan kerhon kesätauon alkaneeksi.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Kuinka ollakaan, samana päivänä kun kaikki oli saatu paikoilleen, saapui koululle paketti. Tämä iso ja VEX-logoilla koristeltu pakkaus ei jäänyt myöskään oppilailta huomaamatta. Siellä ne nimittäin olivat; tulevan kauden pelihaasteen pelivälineet!

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Muutamassa hetkessä vanhat pelivälineet oli pakattu laatikkoon ja uudet kasattu tilalle. Ja samaisena iltapäivänä, miltei kuin varkain, oli yksi joukkueistamme aloittanut robotin kasaamisen uutta pelihaastetta varten!! Tällä kertaa pelikausien välinen tauko olikin mitattavissa viikkojen sijaan tunneissa, ellei peräti minuuteissa. 🙂 Ja vaikka kesäloma pahasti keskeyttääkin uuteen haasteeseen valmistautumisen, ei oppilaiden intoa suunnitella uusia robottejaan taida pysäyttää mikään.. Odotammekin jo mikä joukkue ensiksi uskaltaa kysyä pelivälineitä ja osia kesäksi kotiin lainaan.. Positiivistahan tuo oppilaiden innostus tietenkin on! Saattaa sen edessä heltyä lupautumaan koulullekin ovia aukomaan ja kerholaisia vahtimaan muutamana päivänä vielä loman alettuakin.

Väristä ehkä arvaatte mikä joukkue on ollut asialla.

 

 

 

 

 

 

 

 

Uusi pelihaaste on nimeltään Next Level. Pelivälineet ovat tällä kertaa kohtuullisen suuria kooltaan. Aiempina vuosina se on tarkoittanut usein myös suurikokoisia robotteja. Vuosien 2013-2014 pelihaasteesta tuttu tangosta roikkuminen on tälläkin kertaa mukana ja se saattaa puolestaan tarkoittaa pelin soveltuvan hyvin kohtuullisen pienikokoiselle, tai ainakin kevyelle robotille. Jonkinlaisia kompromisseja koon puolesta siis pitää varmasti tehdä.

Tässä pelihaasteen esittely:

 

#ROBOHARJU: Riihimäellä opiskellaan VEX IQ robotiikan kehitysalustan avulla robotiikkaa, teknistä rakentelua ja ohjelmointia. Harjunrinteen koulun robottikerhossa oppilailla on mahdollisuus laajentaa osaamistaan robotiikan taitajina ja osallistua robotiikan kilpailutoimintaan, sekä robotiikkatapahtumiin. Riihimäellä järjestetään kolmannet viralliset VEX IQ Suomenmestaruuskilpailut 10.-11.01. 2019. Kaksi kerhon joukkuetta osallistui 29.4.-1.5. 2018 Vex IQ -robotiikan MM-kilpailuihin Kentuckyyn. Roboharjun joukkue Team4Robotics kilpaili 14.-17.5. pidettävään Taitaja-tapahtumassa, jossa he osallistuivat Junior Mobile Robotics -sarjaan. Kerhon toiminnasta vastaavat opettajat Sari Lahti ja Reetta Viitanen