Roboharju: Innokas 2018

Tampereella kilpailtiin 14.-16.5. Innokkaan robotiikkaturnauksen merkeissä. Messukeskus pullisteli robotteja ja robotiikan harrastajia, kun Innokas-lajien kilpailijat ottivat mittaa toisistaan! Harjunrinteen robojoukkue oli mukana peräti kahdessa lajissa, Vex IQ -robotiikassa ja tanssi- ja teatterisarjassa.

Tanssi- ja teatterisarjalaiset onnistuivat sekä tuomarihaastattelussa että esityksessään hyvin. Heidän ohjelmanumeronsa teema oli pakkolaskun raketilla tehneiden ihmisten ja ulkoavaruuden robottien kohtaaminen ja kommunikointi yhteisen tanssin sävelin. Tanssisarjassa joukkue saikin esityksellään HOPEAA!

Tässä kilpailusuoritus:

Vex IQ kilpailuissa annoimme tällä kertaa vuoron niille kuudesluokkalaisten joukkueille jotka eivät olleet SM-kisojen jälkeen päässeet tositoimiin kisakentillä. Joukkueet pärjäsivät mainiosti, vaikka mukana turnauksessa oli paljon vanhempien ja kokeneempien oppilaiden muodostamia kisatiimejä. Kylmän rauhallisesti tiimimme Neon Lights voitti niin Tiimihaasteen finaalin kuin turnauksen tavoitelluimman palkinnon Excellence Awardin. Tämä palkintohan myönnetään parhaiten turnauksessa menestyneelle joukkueelle. Huippusuoritus siis tältä tiimiltä!

Neon Lights: Vilma Arminen, Vera Huhdanpää ja Viivi Pirinen

#ROBOHARJU: Riihimäellä opiskellaan VEX IQ robotiikan kehitysalustan avulla robotiikkaa, teknistä rakentelua ja ohjelmointia. Harjunrinteen koulun robottikerhossa oppilailla on mahdollisuus laajentaa osaamistaan robotiikan taitajina ja osallistua robotiikan kilpailutoimintaan, sekä robotiikkatapahtumiin. Riihimäellä järjestetään kolmannet viralliset VEX IQ Suomenmestaruuskilpailut 10.-11.01. 2019. Kaksi kerhon joukkuetta osallistui 29.4.-1.5. 2018 Vex IQ -robotiikan MM-kilpailuihin Kentuckyyn. Roboharjun joukkue Team4Robotics on valittu kilpailemaan 14.-17.5. pidettävään Taitaja-tapahtumaan, jossa he osallistuvat Junior Mobile Robotics -sarjaan. Kerhon toiminnasta vastaavat opettajat Sari Lahti ja Reetta Viitanen