Roboharju: tulokset ja fiilikset

Kolmantena ja viimeisenä kilpailupäivänä suomalaisjoukkueet jatkoivat vielä hyviä suorituksia vaikka keskittyminen välillä meinasikin herpaantua raskaan kisaurakan lähetessä loppuaan. Tutustuminen toisten joukkueiden kanssa alkoi vasta päästä kunnolla vauhtiin. Tuttuja joukkueita tervehdittiin lämpimästi ja yhteystietoja vaihdettiin.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Suomalaisjoukkueiden tuloksetkin ovat nyt selvillä!

Skills Challenge
Alakoulusarja, yhteensä 400 joukkuetta
The Three Musketeers #163

Yläkoulusarja, yhteensä 398 joukkuetta
Orange #83
Mountain #140
Norssi #254

Team Orangen sijoitus on kaikkien aikojen paras suomalaissijoitus.

 

 

 

 

 

 

 

Tiimihaasteen sijoitukset omassa lohkossa ja pistemäärät (yht. 10 ottelua)

The Three Musketeers – Elementary, Apollo Division: #60 / 1247

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Team Orange – Middle School, Technology Division: #25 / 1634

Tiim Mountain – Middle School, Art Division: #37 / 1604

Team Norssi – Middle School, Science Division: #47 / 1473

Team Orange jäi ainoastaan neljän sijan päähän divisioonansa finaalipaikasta ja saavutti parhaan suomalaissijoituksen ikinä.  Kaikkien joukkueiden joukossa sijoitus oli 116, kun joukkueita oli mukana 398.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Suomalaisjoukkueet saivat ensimmäistä kertaa myös palkintoja, Awardeja.

Team Mountainille myönnettiin Sportmanship Award erityisen hyvän urheiluhengen mukaisesta ja toisia kannustavasta käytöksestä.

The Three Musketeersille myönnettiin Think Award ohjelmointinsa ansiosta. Tuomariston perustelut olivat seuraavat:

”The award is presented to a team that has succesfully utilized programming during the competition. This team developed quality programs as a part of their strategy and team members were able to explain their programming process from strategy to syntax.”

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Tulosten perusteella osaamisen taso on Suomessa selvästi noussut ja kestää hyvin vertailun Euroopan tasolla. Terävimpään kärkeen on vielä toki matkaa, mutta nyt saavutetut tulokset kertovat siitä, että tehty työ on kannattanut.

Tässä vielä kisatunnelmia:

 

Kilpailumatkaamme tukivat:

#ROBOHARJU: Riihimäellä opiskellaan VEX IQ robotiikan kehitysalustan avulla robotiikkaa, teknistä rakentelua ja ohjelmointia. Harjunrinteen koulun robottikerhossa oppilailla on mahdollisuus laajentaa osaamistaan robotiikan taitajina ja osallistua robotiikan kilpailutoimintaan, sekä robotiikkatapahtumiin. Riihimäellä järjestettiin toiset viralliset VEX IQ Suomenmestaruuskilpailut 11.-12.2018. Kaksi kerhon joukkuetta, Team Orange ja The Three Musketeers matkaa 29.4.-1.5. 2018 Vex IQ -robotiikan MM-kilpailuihin Kentuckyyn. Roboharjun joukkue Team4Robotics on valittu kilpailemaan toukokuussa pidettävään Taitaja-tapahtumaan, jossa he osallistuvat Junior Mobile Robotics -sarjaan. Kerhon toiminnasta vastaavat opettajat Sari Lahti ja Reetta Viitanen