[entry-title permalink="0"]

Oli jo ennakkoon tiedossa että toisesta kilpailupäivästä tulisi raskas. Viidestä kuuteen tiimihaasteen ottelua ja omat taitohaasteen suoritukset siihen lisäksi tarkoittivat myös tiukkaa aikataulua. Me aiemmin tapahtumassa mukana olleet aikuiset olimme oppilaita jo varoittaneet, mutta päivän hektisyys ja minuuttiaikataulun noudattaminen taisivat silti hiukan yllättää.

 

 

 

 

 

 

 

Viralliset avajaiset käynnistivät päivän. Aikuiset seurasivat niitä katsomossa ja nuoret pääsivät ansaitusti esille. Raikkaan sinivalkoisissa asuissa he marssivat koko avajaisareenan halki yleisön hurratessa.

 

The Three Musketeers pelasi yhdessä kuuden eri joukkueen kanssa. Ensimmäiset ottelut sujuivat kerrassaan mainiosti, mutta sitten jännitys alkoi vaikuttaa pelisuorituksiin. Tytöt epäilivät ensin vian olevan robotin kauhassa, mutta testien ja pienen juttutuokion jälkeen tilanne selvästi tasaantui. Viimeiset kaksi peliä sujuivatkin taas mainiosti. Parasta koko päivässä oli kuitenkin oppilaiden mielestä uusien ystävien kohtaaminen ja ajan viettäminen muiden nuorten kanssa.

 

 

 

 

 

 

 

Musketeersien ohjelmaan kuului myös robotin korjailua, tuomarihaastattelu ja allianssijoukkueiden kanssa harjoittelua.

 

 

 

 

 

 

 

Team Orangella oli ohjelmassaan viisi peliä. Kahdessa niistä tuli lähes nappionnistuminen, mutta muutamassa pelissä oli puolestaan hiukan epäonnea.  Tällainen onkin hyvin tyypillistä silloin kun kisataan muoviosista rakennetuilla Vex IQ -roboteilla.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Oppilaiden itse suunnittelemat rakenteet eivät aina ole riittävän huolella harkittuja ja kestäviä, joten robottien rikkoontumisia sattuu aika ajoin. Näin kävi myös Orangelle, mutta kaikeksi onneksi vasta päivän viimeisessä tiimihaasteessa. Robotti saatiin lopulta korjattua vielä ennen hotellille lähtöä, kiitos Oulun joukkueelta lainattujen varaosien.

 

 

 

 

 

 

 

Kilpailumatkaamme ovat tukeneet:

#ROBOHARJU: Riihimäellä opiskellaan VEX IQ robotiikan kehitysalustan avulla robotiikkaa, teknistä rakentelua ja ohjelmointia. Harjunrinteen koulun robottikerhossa oppilailla on mahdollisuus laajentaa osaamistaan robotiikan taitajina ja osallistua robotiikan kilpailutoimintaan, sekä robotiikkatapahtumiin. Riihimäellä järjestettiin toiset viralliset VEX IQ Suomenmestaruuskilpailut 11.-12.2018. Kaksi kerhon joukkuetta matkaa 29.4.-1.5. 2018 Vex IQ -robotiikan MM-kilpailuihin Kentuckyyn. Roboharjun joukkue Team4Robotics on valittu kilpailemaan toukokuussa pidettävään Taitaja-tapahtumaan, jossa he osallistuvat Junior Mobile Robotics -sarjaan. Kerhon toiminnasta vastaavat opettajat Sari Lahti ja Reetta Viitane