Roboharju: Ensimmäinen kisapäivä

Aamulla hotellilla kävi kova kuhina, kun joukkueet kokoontuivat harjoitteluhuoneeseen pakkaamaan josa joukkueista  varustautumaan kilpailupäivään. Vielä viime hetkillä ennen kentän purkamista pelattiin tiimihaasteotteluita ja pohdittiin erilaisten taktiikoiden toimivuutta.

Vaatteet ja liput saivat porukan näyttämään yhtenäiseltä joukkueelta.

Jopa kampaukset ja kynsilakat oli suunniteltu etukäteen.

Kilpailupaikalla jokaiselle joukkueelle oli varattu oma esittelypiste, joka koristeltiin lipuin ja poroteemaan sopivalla rekvisiitalla.

Päivä alkoi katsastuksella, jonne piti ensin jonottaa lähes tunnin verran. Moni muukin joukkue oli siis päättänyt saapua paikalle samaan aikaan.

Team Orangen katsastus ei mennyt aivan nappiin, sillä heidän robottinsa mitattiin ensin virheellisesti ja hylättiin katsastupisteessä. Tarkistusmittauksessa robotti todettiin kuitenkin sääntöjen mukaiseksi ja se sai hyväksynnän. The Three Musketeersin katsastuksessa jouduimme myös tekemään pienen muutoksen robottiin, mutta totesimme yhdessä sen vain parantaneen toimivuutta. Hyvillä mielin joukkueet suuntasivatkin kohti haastekenttiä.

Team orange katsastuksessa.

The Three Musketeers aloitti ensimmäisen pelipäivän tekemällä ohjelmointihaasteen. Jännityksen piikkiin taisi mennä kalibroinnin tekeminen aivan liian aikaisin ja sitä kautta jääminen nollaan pisteeseen. Lyhyen harjoittelun jälkeen  Musketeersit kävivät suorittamassa taitohaasteen, Driver Skillsin. Tästä joukkue nappasikin peräti 127 pistettä.

Onnistumisen jälkeen oli hymy herkässä.

Kauaa eivät tytöt hyvästä suorituksesta ennättäneet iloita, sillä harjoitusotteluun ehtiminen vaati jopa muutaman juoksuaskeleen ottamista matkalla. Harjoitusottelussa robotin kauha ei toiminut aivan toivotusti ja muutama tavoitteena ollut rengas jäi nappaamatta.

The Three Musketeersin Driver Skills Challenge

Harjoitusottelun jälkeen.

Team Orange pyrki keskittymään ensimmäisenä päivänä ohjelmointihaasteeseen. Yrityksistä huolimatta pistesaalis oli varsin vaatimaton, 15 pistettä. Yksi yritys on kuitenkin vielä jäljellä, joten mahdollisuuksia on vaikka mihin!

Team Orange matkalla tekemään ohjelmointihaastetta.

Harjoitusottelussaan Team Orange pärjäsi hienosti ja sai kokeilla valitsemansa taktiikan toimivuutta. Harjoitusottelun joukkue nimittäin tulee pelikaveriksi vielä karsintaotteluissakin.

Suomalaisjoukkueet kannustivat toisiaan aina kohdattaessa! Kiireen vuoksi toisten joukkueiden suoritusten seuraaminen oli lähes mahdotonta.

The Three Musketeers pääsi esittelemään ohjelmointiaan tuomarihaastattelussa. Tuomarit kehuivat ohjelmaa selkeäksi ja kauniisti tehdyksi.

Myös Team Orangea haastateltiin tuomareiden toimesta. Tällä kertaa haastattelun teemana oli robotti ja sen toiminta. Ylpeydellä oppilaat esittelivät suunnittelemaansa ja rakentamaansa robottia. Ja syystä!

Oppilaiden rohkeutta kommunikoida englanniksi niin toisten nuorten kuin tuomareidenkin kanssa on syytä vielä erikseen kehua. Molempien riihimäkeläisjoukkueiden kaikki oppilaat ottivat osaa keskusteluihin ja tuntuivat nauttivan toisten joukkueiden kohtaamisista. Tästä on erinomaisen hyvä jatkaa kohti huomista päivää, jolloin avajaisten lisäksi pelataan karsintapelejä ja suoritetaan Skills-haasteita.

Kilpailumatkaamme tukevat:

#ROBOHARJU: Riihimäellä opiskellaan VEX IQ robotiikan kehitysalustan avulla robotiikkaa, teknistä rakentelua ja ohjelmointia. Harjunrinteen koulun robottikerhossa oppilailla on mahdollisuus laajentaa osaamistaan robotiikan taitajina ja osallistua robotiikan kilpailutoimintaan, sekä robotiikkatapahtumiin. Riihimäellä järjestettiin toiset viralliset VEX IQ Suomenmestaruuskilpailut 11.-12.2018. Kaksi kerhon joukkuetta matkaa 29.4.-1.5. 2018 Vex IQ -robotiikan MM-kilpailuihin Kentuckyyn. Roboharjun joukkue Team4Robotics on valittu kilpailemaan toukokuussa pidettävään Taitaja-tapahtumaan, jossa he osallistuvat Junior Mobile Robotics -sarjaan. Kerhon toiminnasta vastaavat opettajat Sari Lahti ja Reetta Viitanen