Roboharju: Terveisiä Kentuckysta

Jännittyneitä nuoria ja vielä jännittyneempiä vanhempia heitä saattamassa kerääntyi Harjunrinteen koululle maanantaiaamuna laukkuineen. Kun viime hetkillä valmistunut Engineering Notebook, passit ja matkustusluvat oli kopioitu, sekä mukaan otettavat pelikentän osat pakattu laukkuihin, ahtauduimme pikkubussiin ja suuntasimme lentokentälle. Helsinki-Vantaalla saimme aivan uutukaiset edustuspaidat päällemme ja suuntasimme kohti lähtöporttia.

Tässä Riihimäen joukkue kokonaisuudessaan:

vasemmalta Virve, Reetta,Eero, aapo, Lauri, Oona, Matilda, aada-Sofia, Sari, Esa

Oppilaat ennättivät tutustumaan vielä ennen koneen lähtöä leikkipaikkaan ja halailemaan koivun runkoja. Tärkeintä tuntui kuitenkin olevan sellaisen odotusaulan löytäminen että puhelimet ja varavirtalähteet saatiin ladattua täyteen. 🙂

Koneen vaihto Chicagossa sujui suunnitellusti, mutta kiireisesti ja lento Louisvilleen meni hujauksessa. Tässä vaiheessa heräämisestä oli kulunut aikaa jo parikymmentä tuntia ja matkaa oli tehty lähes 25 tuntia. Väsymys alkoi siis jo selvästi painaa lähestyessämme Louisvilleä.

Hotellille päästyämme olikin ensimmäinen ajatus päästä nukkumaan. Toki varmistimme aivan aluksi että robotit sisältävä laukkumme oli löytänyt tiensä hotellille saakka. Siellähän se nököttikin meitä jo odottamassa!

Aikaeroon totutteleminen sujui lepäillessä ja shoppaillessa. Keskiviikkona aamulla päästiin aloittamaan jo robottien kisakunnon tarkistaminen ja ajoharjoittelu.

Kisamatkaamme tukevat:

#ROBOHARJU: Riihimäellä opiskellaan VEX IQ robotiikan kehitysalustan avulla robotiikkaa, teknistä rakentelua ja ohjelmointia. Harjunrinteen koulun robottikerhossa oppilailla on mahdollisuus laajentaa osaamistaan robotiikan taitajina ja osallistua robotiikan kilpailutoimintaan, sekä robotiikkatapahtumiin. Riihimäellä järjestettiin toiset viralliset VEX IQ Suomenmestaruuskilpailut 11.-12.2018. Kaksi kerhon joukkuetta matkaa 29.4.-1.5. 2018 Vex IQ -robotiikan MM-kilpailuihin Kentuckyyn. Roboharjun joukkue Team4Robotics on valittu kilpailemaan toukokuussa pidettävään Taitaja-tapahtumaan, jossa he osallistuvat Junior Mobile Robotics -sarjaan. Kerhon toiminnasta vastaavat opettajat Sari Lahti ja Reetta Viitanen