Roboharju: kouluvierailulla Kentuckyssa

Keskiviikkona onnistuimme pääsemään vierailulle paikalliseen kouluun, Marion C. Mooreen. Siellä meidät otti vastaan opettaja Scott Duthie. Marion C. Moore on Louisvillen suurin koulu ja käsittää sekä paikallisen yläkoulun (middle school) että lukion (high school). Oppilaita koulussa on miltei kaksituhatta ja opettajiakin pitkälti toista sataa.

Vierailun tarkoituksena oli tietenkin päästä näkemään paikallista kouluarkea ja tavata niin oppilaita kuin opettajiakin. Erityisesti meitä kiinnosti tietenkin robotiikan opetus, jota meille oli luvattu myös esitellä.

Ulkoasultaan koulu muistutti jenkkisarjoista tuttuja kouluja. Pitkät käytävät, joita reunustivat oppilaskaapit. luokat, joissa irtopöytiä ja paljon erilaisia julisteita ja tekstejä seinillä. Erityisesti huomiota kiinnittivät seinille sijoitetut motivaatiolausahdukset ja kannustavat kommentit.

Pääsimme seuraamaan niin kulttuurisen maantieteen, terveystiedon, ihmisen biologian, visuaalisen suunnittelun ja robotiikan oppitunteja. Kaikkialla meitä tervehtivät ystävälliset oppilaat ja opettajat, jotka tuntuivat esittelevän koulua mielellään vieraille.

Marion C. Mooressa on robotiikkaa opiskeltu aiemmin vuosia sitten, mutta viime syksynä robotiikan opetus oli päätetty aloittaa uudestaan. Robotiikan opetuksesta vastasi koulussa nimenomaan meidät vastaanottanut Scott Duthie. Pääsimme näkemään kuinka oppilaat työskentelivät kahdessakin eri luokassa VEX EDR -kehitysalustan parissa. Opiskelu oli idealtaan hyvin samanlaista kuin meilläkin. Oppilaat työskentelivät ryhmissä ja ratkoivat erilaisia haastetehtäviä. Jokaisella työryhmällä oli käytössään oma VEX EDR luokkapaketti ja useampia kannettavia tietokoneita, joista he tutustuivat haastetehtäviin ja niiden ohjeisiin. Seurasimme oppilaiden työskentelyä kiinnostuneina ja keskustelimme opettaja Duthien kanssa robotiikan opiskelusta.

The Three Musketeersien Aada-Sofia, Matilda ja Oona rohkaistuivat esittämään kysymyksiä suoraan opettaja Duthielle.

Sivistysjohtaja Esa Santakallio kiitti mahdollisuudesta vierailla koulussa.

#ROBOHARJU: Riihimäellä opiskellaan VEX IQ robotiikan kehitysalustan avulla robotiikkaa, teknistä rakentelua ja ohjelmointia. Harjunrinteen koulun robottikerhossa oppilailla on mahdollisuus laajentaa osaamistaan robotiikan taitajina ja osallistua robotiikan kilpailutoimintaan, sekä robotiikkatapahtumiin. Riihimäellä järjestettiin toiset viralliset VEX IQ Suomenmestaruuskilpailut 11.-12.2018. Kaksi kerhon joukkuetta matkaa 29.4.-1.5. 2018 Vex IQ -robotiikan MM-kilpailuihin Kentuckyyn. Roboharjun joukkue Team4Robotics on valittu kilpailemaan toukokuussa pidettävään Taitaja-tapahtumaan, jossa he osallistuvat Junior Mobile Robotics -sarjaan. Kerhon toiminnasta vastaavat opettajat Sari Lahti ja Reetta Viitanen