[entry-title permalink="0"]

Interaktiivinen tekniikka koulutuksessa, eli ITK-päivät on Suomen suurin digitaalisen oppimisen ja koulutuksen tapahtuma. Sen pääjärjestäjä on Hämeen kesäyliopisto. Viime vuonna olimme kerholaisten kanssa esittelemässä Vex IQ -kehitysalustaa ja kerholaistemme projekteja. Onnistuneen kokemuksen ja saamamme positiivisen palautteen ansiosta päätimme lähteä myös tänä vuonna esittelemään ajatuksiamme ja kokemuksiamme robotiikan opiskelusta.

Auto on lastattu ITK-romppeilla

 

 

 

 

 

 

Tänä vuonna olimme valmistaneet esityksen, jossa oppilailla oli keskeinen rooli. Esittelimme robotiikan ja ohjelmoinnin perusasioita ja oppilaiden robotiikkaprojekteja. Myös yleisö pääsi sekä ajamaan että ohjelmoimaan robotteja. Esittelymme veti paikalle salin täydeltä väkeä ja varsinkin kerholaisemme saivat paljon kiitosta osaamisestaan ja edustamisestaan.

Robotteja valmiina ITK-päivien esittelyyn.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Ohjelmointi kiinnosti erityisen paljon. Ohjelmointipisteellämme pääsikin tutustumaan yhdeksäsluokkalaisten ohjelmoimiin robotteihin ja kokeilemaan ohjelmointia Robot C:n graafisella liittymällä.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Kuutiohaasteessa yleisö pääsi ohjaamaan Clawbot -robottia, jonka avulla tuli siirtää kuutioita mahdollisimman nopeasti kentän laidalta toiselle. Parhaat kuljettajat palkittiin Sammy-rakennussarjalla.

 

 

 

 

 

 

 

Erityiskiitos mukana olleille oppilaille!

6.lk Raisa Szczepanska, Vera Huhdanpää, Matilda Ahola, Aada-Sofia Särkkä, Jasmin Kollin, Viivi Pirinen, Noora Tuominen

7.lk Aapo Hakuni, Lauri Helander, Eero Isotalo

8.lk Teemu Karjalainen

9.lk: Jeremiah Allred ja Eemil Lähteenmäki

opettajista mukaan pääsivät: Sari Lahti, Helka Helminen ja Reetta Viitanen

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

#ROBOHARJU: Riihimäellä opiskellaan VEX IQ robotiikan kehitysalustan avulla robotiikkaa, teknistä rakentelua ja ohjelmointia. Harjunrinteen koulun robottikerhossa oppilailla on mahdollisuus laajentaa osaamistaan robotiikan taitajina ja osallistua robotiikan kilpailutoimintaan, sekä robotiikkatapahtumiin. Riihimäellä järjestettiin toiset viralliset VEX IQ Suomenmestaruuskilpailut 11.-12.2018. Kaksi kerhon joukkuetta matkaa 29.4.-1.5. 2018 Vex IQ -robotiikan MM-kilpailuihin Kentuckyyn. Roboharjun joukkue Team4Robotics on valittu kilpailemaan toukokuussa pidettävään Taitaja-tapahtumaan, jossa he osallistuvat Junior Mobile Robotics -sarjaan. Kerhon toiminnasta vastaavat opettajat Sari Lahti ja Reetta Viitanen