Roboharju: viimeistelyleiri

Kentuckyn maailmanmestaruuskilpailut lähestyvät ja lähtöön on aikaa enää kolmisen viikkoa. Olemme koko valmistautumisen ajan pyrkineet tekemään yhteistyötä myös muiden suomalaisjoukkueiden kanssa. Oulun joukkueen kanssa yhteistyötä on tehty lähinnä Skype-tapaamisten ja sähköpostin avulla. Orimattilalaisten kanssa tapasimme jo maaliskuun puolella Lahdessa ja tänään kokoonnuimme pitämään viimeistelyleiriä Riihimäelle Harjunrinteen koululle.

Päivän aikana suunniteltiin mm. yhdessä mukaan otettavien varusteiden luetteloa ja harjoiteltiin tiimihaasteesta suoriutumista. Aiemmin kilpailuihin osallistuneet oppilaat harjoituttivat joukkueita englanninkielisestä tuomarihaastattelusta suoriutumisesta.

Tuomarihaastattelu käynnissä. Haastateltavana Tiim Mountainin Tilda, Hiski, Tapio ja Eetu.

Opettajat Eija, Markus, Sari ja Reetta seurasivat joukkueiden valmistautumista hymyssä suin.

Tiim Mountain ja The Three Musketeers suunnittelivat ja harjoittelivat erilaisia taktiikoita tiimihaastepelejä varten.

Päivän aikana saimme koululle vieraaksi myös tiedostusvälineiden edustajia. Ainakin Aamupostin ja Yle Hämeenlinnan toimittajat tapasivat kilpailijamme, haastattelivat heitä ja kuvasivat myös robotteja tositoimissa.

Team Orange harjoittelemassa yksilöhaasteen suoritusta.

Miki Wallenius Yle Hämeenlinnasta haastatteli The Three Musketeersien Oonaa, Aada-Sofiaa ja Matildaa, jotka ovat kuudesluokkalaisia ja opiskelleet robotiikkaa viime elokuusta asti.

video: Timo Tiusanen

Haastattelu kokonaisuudessaan ja siitä tehty radiouutislähetys ovat katsottavissa Roboedun nettisivujen kautta, osoitteessta www.roboedu.fi

Team Orangen robotin viimeistelyssä oli ongelmia, kun robotista tehty kopio ei toiminutkaan odotetulla tavalla. Joukkueella saattaakin olla edessä paluu vanhemman robotin pariin. Iltapäivällä joukkue ahersi vielä motivoituneena yksityiskohtien kimpussa.

”The Orange”

Tunnelmia valmistautumispäivästä nähtiin tänään myös Yle Hämeen TV-uutisissa, jotka löytyvät edelleen tallenteena Yle Areenasta, täältä.

Paikallislehdestämme Aamupostista saimme lukea joukkueiden kuulumisista 7.4.. Artikkeli on luettavissa täältä.

Joukkueilla on vielä paljon tehtävää ennen kuin ne lähtevät kilpailumatkalle 23.4., joten edessä on vielä kolme viikkoa tiukkaa valmistautumista!

Varsinaiset kilpailupäivät Kentuckyssa ovat 29.4.-1.5. Joukkueiden pärjäämistä haastetehtävissä voi seurata livestriimin avulla. Linkki striimaukseen tulee lähempänä ajankohtaa löytymään Roboedu-yhdityksen sivuilta, osoitteesta roboedu.fi.

#ROBOHARJU: Harjunrinteen koulun robottikerhossa opiskellaan VEX IQ robotiikan kehitysalustan avulla robotiikkaa, teknistä rakentelua ja ohjelmointia. Riihimäellä järjestettiin toiset viralliset VEX IQ Suomenmestaruuskilpailut 11.-12.2018. Kaksi kerhon joukkuetta matkaa 29.4.-1.5. 2018 Vex IQ -robotiikan MM-kilpailuihin Kentuckyyn.