Roboharju: Kentuckyn kisavalmistelut käynnissä

Vaikka vallitsevasta säätilasta sitä ei voikaan vielä päätellä, on kevät jo pitkällä. Robokerhon kahden joukkueen osalta se tarkoittaa matkavalmisteluiden käynnistymistä toden teolla. Messuvierailuiden ohella on rakennettu robotteja, väännetty ohjelmointeja ja mietitty kisataktiikkaa.

 

Team Orange ja taustalla Orimattilan Tiim Mountain.

 

 

 

 

 

Kisafiiliksen nostattamiseksi ja koko Suomen VEX IQ robotiikkamaajoukkueen yhteishengen luomiseksi vierailimmekin tänään Stepsystems Oy:n tiloissa Lahdessa, jossa paikalla oli myös koko Orimattilan kisajoukkue. Oulun norssin joukkueeseen olimme yhteydessä Skypen välityksellä. Robottien viimeistelyn lomassa oli mukava tutustua tuleviin matkakumppaneihin. Vaihdoimme myös ideoita robottien teknisestä viimeistelystä ja pienistä muutoksistakin, sekä saimme Oulun robotiikkagurulta Jaakko Nykäseltä vinkkejä mm. robotin rakenteiden vahvistamiseen.

The Three Musketeers viimeistelemässä robottinsa rengasnostinta.

 

 

 

 

 

 

Vierailun aikana konkretisoitui monelle myös se, että nyt jos koskaan kannattaa omaan robottiin ja ohjelmointiin, sekä ajoharjoitteluun panostaa kovemmin kuin koskaan. Valmistautuminen on sujunut tähänkin mennessä hyvin, mutta nyt tarvitaan vielä hiukan ekstrapanostusta. Seuraava tavoite on saada robotit aivan valmiiksi. Aikaa on enää tämä viikko, sillä ensi viikolla matkaamme jo uudelleen Lahteen rakentamaan kopiota valmiista roboteistamme. Kopioinnin tarkoituksena on ensinnäkin kasata robotti aivan uusista osista, jotta osien kuluminen tai vääntyneiden osien käyttö ei aiheuta matkalla ongelmia. Toisaalta kopiointi myös mahdollistaa ajoharjoittelun aivan lähtöhetkeen saakka. Robottimme kun lähtevät kisamatkalla jo pari viikkoa ennen joukkueitamme. Robotit nimittäin lähetetään kohti Kentuckya, jossa ne sitten odottavat meitä hotellilla. Vielä ennen tätä kokoontuu koko maajoukkue 4.4. Riihimäelle pitämään lehdistötilaisuutta ja pitämään yhteisharjoitukset.

Riihimäen ja Orimattilan joukkueet lähes kokonaisuudessaan.

 

 

 

 

 

 

Orimattilan joukkueen kisavalmisteluista voitte lukea osoitteesta https://orimattilankasityo.wordpress.com/

 

#ROBOHARJU: Harjunrinteen koulun robottikerhossa opiskellaan VEX IQ robotiikan kehitysalustan avulla robotiikkaa, teknistä rakentelua ja ohjelmointia. Riihimäellä järjestettiin toiset viralliset VEX IQ Suomenmestaruuskilpailut 11.-12.2018. Kaksi kerhon joukkuetta matkaa 29.4.-1.5. 2018 Vex IQ -robotiikan MM-kilpailuihin Kentuckyyn.