Roboharju: kerholaiset Educa-messuilla

Educa-messuista on muodostunut Suomen suurin kasvatus- ja opetusalan tapahtuma. Robotiikkakerhomme oli tänä vuonna mukana toista kertaa peräkkäin.

 

 

 

 

 

 

 

Perjantai- ja lauantaityöpäivät messuilla ovat hyvä tilaisuus päästä oppilaille esittelemään osaamistaan ja kertomaan messukävijöille robotiikan opetuksesta Riihimäellä. Luonnollisesti ne ovat myös rankkaa työntekoa, niin oppilaille kuin opettajillekin. Oppilaat ovat kuitenkin aina mielellään lähdössä mukaan. Tällä kertaa edustustehtäviin lähtivät yhdeksäsluokkalaiset Jeremiah ja Eemil, sekä kuudesluokkalaista koostuvan The Three Musketeersien oppilaat.

 

 

 

 

 

 

 

Opettajana oli hauska seurata miten paljon kokemusta esittelytehtävistä omaavat ysiluokkalaisemme paitsi kertoivat robotiikan opiskelusta sujuvasti suomeksi ja englanniksi, myös opastivat nuorempia ja vielä kokemattomia Musketeerseja.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Osastollemme löysi myös Helsingin Sanomien toimittaja, joka tapasi Musketeersien joukkueen oppilaat Aada-Sofian, Matildan ja Oonan. Lue artikkeli täältä.

 

 

 

 

 

 

 

Oppilaat esittelijöinä herättävät aina kiinnostusta. Monet messuvieraat olivat lisäksi vaikuttuneita oppilaiden asiantuntemuksesta. Meidän opettajien rooli onkin seistä taka-alalla ja lyöttäytyä mukaan keskusteluun siinä vaiheessa kun kysymykset koskevat enemmän opettamista kuin oppimista.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

#ROBOHARJU: Harjunrinteen koulun robottikerhossa opiskellaan VEX IQ robotiikan kehitysalustan avulla robotiikkaa, teknistä rakentelua ja ohjelmointia. Riihimäellä järjestettiin toiset viralliset VEX IQ Suomenmestaruuskilpailut 11.-12.2018. Kaksi kerhon joukkuetta matkaa 29.4.-1.5. 2018 Vex IQ -robotiikan MM-kilpailuihin Kentuckyyn