[entry-title permalink="0"]

Robotiikan SM-kilpailuiden ja Suomi-Viro -ystävyysturnauksen ensimmäinen päivä oli täynnä touhua ja tohinaa. Kolmekymmentä kuusi joukkuetta ja reilusti toistasataa oppilasta täytti urheilutalon innostuksellaan ja osaamisellaan.

Avajaisten yhteydessä sivistysjohtaja Esa Santakallio toivotti joukkueet tervetulleiksi.

Kilpailut avasi kaupunginjohtaja Sami Sulkko, joka vaikuttui robotiikkakilpailuista niin paljon, että palasi päivän tapahtumiin vielä illan videopäiväkirjassaan.

Tänään julkaistussa videossaan Sami Sulkko kertoo myös robotiikan oppimisen varsin valoisista tulevaisuudensuunnitelmista Riihimäellä. Videopäiväkirjaan pääset tutustumaan täältä.

Kilpailujen pääroolissa olivat kuitenkin oikeutetusti oppilaat.  Yksilöhaasteiden suorituspaikoilla päästiin tekemään jo valtaosa taitohaasteen ja ohjelmointihaasteen suorituksista. Tiimihaasteen ottelut aloitettiin harjoitusotteluilla ja avajaisten jälkeen päästiin vielä pelaamaan karsintaotteluitakin. Ottelut juonsi riihimäkeläinen luokanopettaja Aaro Linnalaakso, joka itsekin on tämän lukuvuoden aikana päässyt kokeilemaan robotiikan opetusta oppilaidensa kanssa.

Kilpailijoilta saimme ensimmäisen päivän ohjelmasta ja kilpailujärjestelyistä positiivista palautetta. Kilpailut sujuivatkin suunnitellusti ja voimme hyvillä mielin suunnata katseet toiseen kisapäivään.

Kilpailut herättivät myös mielenkiintoa mediassa. Paikalla vieraili useampia toimittajia ja Keskisuomalaisessa julkaistiin jo heti torstai-iltana kilpailuista kertova ja STT:n tuottama juttu.  Uutisen voit lukea täältä.

Aamuposti julkaisi myös uutisen kilpailuista ja Riihimäen roolista robotiikan opetuksen edelläkävijänä Suomessa. Artikkelin lukemiseen tarvitset tilaajatunnukset.

Hämeen-Sanomien uutisjutussa painotettiin niin ikään robotiikkaopetuksen nopeaa kehitystä Riihimäellä. Tilaajatunnukset ovat valitettavasti välttämättömät jotta koko uutinen on luettavissa.

Riihimäeltä kilpailuihin osallistuu kuusi joukkuetta. Neljä näistä alakoulusarjassa ja kaksi yläkoulujoukkueiden sarjassa. Kaikki joukkueet pääsivät hyvin mukaan kilpailurytmiin ja tulostakin tuli. Perjantain kilpailuhaasteita ajatellen joukkueet ovatkin hyvissä asetelmissa. Erityisen hienoa oli huomata, että aiemmin kilpailuihin osallistuneet ryhmät osasivat hyödyntää kilpailukokemustaan ja sen ansioista saivat ehkä hienoisen etua kokemattomampiin joukkueisiin nähden. Tämä kokemus näkyi eniten tiimiotteluiden harjoittelutilanteissa ja päivän kilpailutapahtumiin osallistumisen järkevässä rytmittämisessä.

#ROBOHARJU: Harjunrinteen koulun robottikerhossa opiskellaan VEX IQ robotiikan kehitysalustan avulla robotiikkaa, teknistä rakentelua ja ohjelmointia. Riihimäellä järjestetään toiset viralliset VEX IQ Suomenmestaruuskilpailut 11.-12.2018