Roboharju: Terveisiä Robotexista!

Torstain matkustuspäivän ja hyvin nukutun yön jälkeen suuntasimme heti aamusta kohti Robotex-tapahtumaa ja päivän kisahaasteita. Aamupäivällä joukkueet pelasivat yksilöhaasteet, joissa kentällä on kerrallaan vain yksi robotti tekemässä pisteitä. Robotilla tehdään tässä kisamuodossa pisteitä sekä ohjaimella ohjattavalla että kokonaan ohjelmoidulla robotilla. Riihimäkeläiset joukkueet onnistuivat näissä haasteissa erinomaisesti. Tässä tulokset:

THE VEX IQ FRIENDSHIP CHALLENGE Robot Skills Challenge
RANK TEAM TEAM NUMBER Country
1 The Three Musketeers 19 FINLAND
2 Mountain 13 FINLAND
3 Team Orange 18 FINLAND
4 the vex bot5 RBP/Robopartans RKN V 10 BULGARIA
5 Lions 12 FINLAND
6 Team Norssi 16 FINLAND
7 Team Farssi 17 FINLAND
8 Pikku talvikangas 15 FINLAND
9 Lammen linnut 14 FINLAND
10 Prügihunt/Avinurme 8 ESTONIA
11 Seen/Kirjukoer 5 ESTONIA
12 RingiMeister/Martne Gang 4 ESTONIA
13 Kapirobot/Mustvee 7 ESTONIA
14 Vaimastvere/Rakke robootikud 1 ESTONIA
15 Phlex RBP/Robopartans  Vextor 9 BULGARIA
16 MKT tiim/Rakke robootikud 3 ESTONIA
Mark/Rakke robootikud 2 ESTONIA
Innokas/Innokas 6 ESTONIA
VEX/AUM ROBOTICS 11 KUWAIT

Voiton siis vei ensikertalaisten kuudesluokkalaisten joukkue, The Three Musketeers!!

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Iltapäivällä pelattiin tiimihaasteet, joissa kentällä on kerrallaan kaksi käsiohjauksella toimivaa robottia. Joukkeiden yhdessä keräämän pistepotin saavat molemmat joukkueet. Suurimman pistepotin keränneet joukkueet kohtasivat iltapäivän päätteeksi finaalissa. Viimeisiin pelihaasteisiin pääsivät myös riihimäkeläisjoukkueet Team Orange ja Team Farssi. He jäivät kuitenkin finaalihaasteessa kakkosiksi.

 

 

 

 

 

 

 

 

Kaikki tulokset tiimihaasteesta ovat tässä:

THE VEX IQ FRIENDSHIP CHALLENGE Teamwork Challenge
RANK TEAM TEAM NUMBER Country
1 Mountain 13 FINLAND
1 Lions 12 FINLAND
2 Team Orange 18 FINLAND
2 Team Farssi 17 FINLAND
3 Team Norssi 16 FINLAND
4 Lammen linnut 14 FINLAND
5 The Three Musketeers 19 FINLAND
6 the vex bot5 RBP/Robopartans RKN V 10 BULGARIA
7 Kapirobot/Mustvee 7 ESTONIA
8 RingiMeister/Martne Gang 4 ESTONIA
9 Innokas/Innokas 6 ESTONIA
10 Pikku talvikangas 15 FINLAND
11 Prügihunt/Avinurme 8 ESTONIA
12 Seen/Kirjukoer 5 ESTONIA
Vaimastvere/Rakke robootikud 1 ESTONIA
Phlex RBP/Robopartans  Vextor 9 BULGARIA
MKT tiim/Rakke robootikud 3 ESTONIA
Mark/Rakke robootikud 2 ESTONIA
VEX/AUM ROBOTICS 11 KUWAIT

 

Robotexissa pelattiin myös ensimmäiset Viron Vex IQ-haasteet.

Tulokset löytyvät Robot Eventsistä täältä.

Kaiken kaikkiaan Robotex-turnauksen ensimmäisestä päivästä jäi hyvä mieli. Joukkueet saivat rutkasti kokemusta ja näimme, että olemme samalla tasolla muiden suomalaisten huippujoukkueiden kanssa. Kaikilla joukkueilla tuntui jo olevan selvät suunnitelmat siitä, mitä ja miten omaa robottia tulisi vielä ennen tammikuun SM-kisoja kehittää. Illan kruunasi  vielä hostellin käytävillä käyty rosvo ja poliisi -leikki, johon osallistuivat lähes kaikki suomalaispelaajat. Tällaiset mahdollisuudet tutustua ja viettää aikaa toisten robotiikasta innostuneiden nuorten kanssa ovat harvinaisia ja ovat oppilaille luonnollisesti tärkeitä.

#ROBOHARJU: Harjunrinteen robottikerhossa opiskellaan VEX IQ robotiikan oppimisympäristön avulla robotiikkaa, teknistä rakentelua ja ohjelmointia. Tammikuussa 2018 Riihimäellä järjestetään toiset viralliset VEX IQ Suomenmestaruuskilpailut.