Roboharju: kisakauden avaus lähestyy

Robokerhon syksy on mennyt valmistautuessa uuteen Ringmaster-haasteeseen. Nyt jo toista kertaa peräkkäin kerhon oppilaat ovat valmistautuneet myös Tallinnassa pidettävään Vex IQ -kisaan. Tähän kisakauden avauskilpailuun kerhostamme valikoitiin kolme tällä hetkellä parhaassa tuloskunnossa olevaa joukkuetta. Tallinnan turnaushan järjestetään osana Robotex-tapahtumaa, Euroopan suurinta robotiikkafestivaalia, joten kisareissuun sisältyy harjoitusturnauksen lisäksi myös ainutlaatuinen mahdollisuus päästä näkemään robotiikkamessujen antia.

23 erilaista robotiikkakisaa, yli tuhat lasten ja nuorten kisarobottia ja 15000 kävijää kertoo selvästi sen, kuinka isosta tapahtumasta onkaan kyse. Tänä vuonna osana tapahtumaa pelataan ensimmäinen virallinen Vex IQ- kilpailu, Estonian Championships Challenge.

Harjun edustajina kisaan valittiin kasiluokkalaisten Team Farssi, seiskaluokkalaisten Team Orange ja kuudesluokkalaisten joukkue The Three Musketeers. Riihimäkeläisjoukkueiden lisäksi Suomesta kisaan matkustaa yhteensä viisi muuta joukkuetta Orimattilasta ja Oulusta. Suomalaisjoukkueet pelaavat Robotexissa ystävyysotteluita yhdessä virolaisten, mutta myös tapahtumaan saapuvien bulgarialais- ja kuwaitilaisjoukkueiden kanssa. Paras joukkueista palkitaankin Frienship Challengen voittajana jo tänään perjantai-iltana.

Team Farssin robotti valmistui viime tipassa! Joukkueella tuntui kuitenkin olevan homma hallussa. Joukkueessa ovat mukana kasiluokkalaiset Eetu Jämsén, Miko Jahkonen ja Teemu Karjalainen.

Kuudesluokkalaisista koostuvat The Three Musketeers ei ole aiemmin kisannut roboteilla ja on aloittanut kerhossakin vasta tänä syksynä! Joukkueessa kisaavat Aada-Sofia Särkkä, Oona Lehtinen ja Matilda Ahola.

Team Orangen kokoonpanoa kasvatettiin tätä matkaa varten yhdellä näppärällä robotiikanharastajalla. Joukkueessa kisaavat Aapo Hakuni, Eero Isotalo, Lauri Helander ja Eeli Mäkelä.

Koko Harjunrinteen koulun joukkueen matkaa voit seurata blogin lisäksi Harjunrinteen koulun Facebook-sivulta ja Robokerhon uunituoreen Instagramin välityksellä.

Harjun Facebook

Robokerhon Instagram

#ROBOHARJU: Harjunrinteen robottikerhossa opiskellaan VEX IQ robotiikan oppimisympäristön avulla robotiikkaa, teknistä rakentelua ja ohjelmointia. Tammikuussa 2018 Riihimäellä järjestetään toiset viralliset VEX IQ Suomenmestaruuskilpailut.