Bussilla ympäri Riksun

Riihimäen paikallisliikenteen bussien lippuhinnat ovat todellakin halventuneet – ja reilusti. Kuva Teemu Heikkilä.

Riihimäen paikallisliikenteen lippuhinnat halpenivat alkusyksystä. Kiitos joukkoliikenteen kasvavien asiakasmäärien.

Riihimäen paikallisliikenteen linja-autojen kyljestä on viime aikoina voinut bongata ison mainoksen. Mainos kertoo, että bussimatka maksaa nyt vain kaksi euroa!

Riihimäen paikallisliikenteen bussien lippuhinnat ovat todellakin halventuneet – ja reilusti. Aikuisten kertalippu on yli euron halvempi kuin mitä se oli vielä kesällä. Syynä tähän on se, että linja-autoissa on ollut ennalta arvattua enemmän matkustajia, joten lipputulojakin on tullut enemmän kuin budjettiin on alun perin suunniteltu
”Luultavaa on, että sama kehitys jatkuu ensi vuonna”, kertoo Kimmo Männistö, Riihimäen kaupungin liikennetekniikan asiantuntija.

Reitit vastaamaan todellista tarvetta

Männistön tehtävänä on huolehtia siitä, että Riihimäen paikallisliikenteen reitit vastaavat todellista tarvetta. Yksinkertaistaen, tässä asiassa kaupunki voi valita kahden päälinjauksen välillä: joko joukkoliikenteellä pyritään palvelemaan mahdollisimman useaa kaupunkilaista aluetta, mutta silloin reiteillä on useimmiten tarjolla vähemmän vuoroja. Toinen vaihtoehto on keskittyä muutamaan pääreittiin ja asiakasryhmään. Silloin heille tarjotuista palveluista pyritään rakentamaan mahdollisimman kattavia.

Riihimäellä on pyritty tasapainottelemaan näiden kahden linjauksen välillä. Reitit suunnitellaan kuitenkin niin, että koululaiset ja työmatkalaiset saisivat mahdollisimman hyvää palvelua. Koululaisia kulkee keskustan kouluihin busseilla muun muassa Pohjankorvesta ja Korttionmäestä. Työmatkalaisissa tärkeä kohderyhmä ovat aamuisin ja iltapäivisin rautatieasemalle suuntaavat pendelöijät.

Kuusi linja-autoa käytössä

Riihimäen paikallisliikenteessä on käytössä kuusi linja-autoa. Niiden avulla kaupungin joukkoliikenne hoidetaan yllättävän hyvin – monilta asuinalueilta, kuten vaikkapa Varuskunnan suunnalta, pääsee Riihimäen keskustaan päiväsaikaan kerran tunnissa, kaikkina viikonpäivinä.

Tarkista lähiliikenteen uudet lippuhinnat www.riihimaki.fi/joukkoliikenne. Uutuutena Riihimäellä on käytössä myös mobiililippu!

Teksti: Kati Ala-Ilomäki
Kuva: Teemu Heikkilä