Kaupunginjohtaja: Tilinpäätösten korjausten vaikutukset 18.10.

– Tervetuloa nettipäiväkirjan pariin. Tämä viikko alkoi hallinto-oikeuden päätöksellä kumota kolme aikaisempaa tilinpäätöstä. Asiasta käydään paljon keskustelua muun muassa sosiaalisessa mediassa, joten avaan nyt tätä problematiikkaa.
– Kaupunki on tehnyt vuonna 2012 perusteellisen poistosuunnitelman muutokseen, jossa on menty yksilöityihin poistoaikoihin. Apuna tässä on käytetty muun muassa Kuntaliiton asiantuntijoita. Emme ole kuntakentässä yksin. Jo tämän takia harkitsemme muutoksen hakua korkeimmasta hallinto-oikeudesta.
– On hyvä tiedostaa, millaisia vaikutuksia tilinpäätöksen tarkistuksilla voi olla. Tarkkoja lukuja lasketaan parhaillaan. On mahdollista, että tilinpäätökset aikaisemmilta vuosilta menisivät alijäämäisiksi, jos poistot joudutaan takautuvasti tekemään. Tällä on merkittävää vaikutusta talouden tunnuslukuihin, ja se tulee vaikuttamaan tulevien vuosien taloussuunnitteluun.
– Tämä ei ole maailmanloppu vaan uuden alku. Joudumme nyt nopeutetusti modernisoida toimintaa ja tehostaa tuottavuutta.

Kaupunginjohtajan videot