Roboedu: Terveisiä Abu Dhabista

Harjun robokerhon ysiluokkalaisten Eemilin ja Jeremiahin matkaa Abu Dhabiin on seurattu Riihimäelläkin innostuneena. Ensimmäiset kuulumiset saimme heti joukkueen saavuttua perille perjantaina 13.10. Matka oli sujunut odotetusti, mutta pitkä matkustuspäivä oli toki ottanut voimille.

Lauantaina ohjemassa olivat avajaiset. Alla Suomen joukkue kuvattuna avajaisten sisääntulossa.

Sunnuntai ja maanantai olivat kilpailupäiviä. Jeremiah ja Eemil rakensivat ensimmäisenä päivänä suunnittelemansa robotin, jonka tehtävänä on tehostaa kasvinviljelyä kuvitteellisella maatilalla. Robotin rakentaminen ennakkosuunnitelman mukaan onnistui odotetusti ja robottia päästiin jo testaamaan.

 

Lisätsemppiä ensimmäiseen kilpailupäivään toi myös opetus- ja kulttuuriministeri Sanni Grahn-Laasosen saapuminen paikalle kannustamaan World Skillseihin osallistuvia suomalaisjoukkueita.

 

 

 

 

 

 

 

Maanantaina, eli toisena kilpailupäivänä ohjelmassa oli myös joukkueen suunnitelman esittely tuomareille. Tämä tarkoitti sitä, että Eemilin ja Jeremiahin oli pidettävä tuomaristolle 15 minuutin mittainen esittely robotistaan ja sen kehitystyöstä, englanniksi tietenkin!

 

 

 

 

 

 

 

Toisena kilpailupäivänä robotti toimi jo suunnitellusti ja ohjelmoinnissakin pojat olivat onnistuneet!!

Lisää joukkueen kuulumisia voit lukea Roboedu-yhdistyksen sivuilta www.roboedu.fi/abudhabi

#ROBOHARJU: Harjunrinteen robottikerhossa opiskellaan VEX IQ robotiikan oppimisympäristön avulla robotiikkaa, teknistä rakentelua ja ohjelmointia. Tammikuussa 2018 Riihimäellä järjestetään toiset viralliset VEX IQ Suomenmestaruuskilpailut.