[entry-title permalink="0"]

Kuva: Kirsi Kangasmaa. Kuvassa Elina Lämsä vuoden 2015 Liikkujan viikkoon liittyvässä Kevyesti kulkien -kampanjassa.

Liikkujan viikko lähenee – ja HAMKin liikennealan syksyllä 2017 opintonsa aloittaneiden tulevien AMK-insinöörien tulikaste samoin. Kolmatta kertaa peräkkäin ovat liikennealan opiskelijat näkyvästi mukana liikennekasvatuksellisessa tapahtumassa, ja tällä kertaa kyseessä on auton vapaapäivä, jota vietetään 22.9. Riihimäen vanhalla torilla.

Tapahtumaa on alustavasti suunniteltu jo kesän aikana ja yhteistyökumppaneiden kanssa on keskusteltu eri osapuolten roolista. Liikenneturva on tapahtumassa mukana, samoin kuin Hämeen ammatti-instituutin liikenneopettajaopiskelijat. HAMKin liikennealan opiskelijat vetävät pienryhmissä liikenneaiheisia rasteja, joiden tarkempi sisällönsuunnittelu hienosäätöineen aloitetaan torstaina.

Ja miksikö opinnoissa tehdään tällaista? Siksi, että liikennekasvatus on keskeinen osa liikennealan toimintaan ja myös tämän ulottuvuuden ymmärtäminen on yksi perustaidoista. Paras tapa oppia vuorovaikutusta on tehdä sitä. Muutoinkin liikennealan opinnot ovat hyvin käytännönläheisiä, tänään ja huomenna auton vapaapäivään osallistuva ryhmä tekee liikenteenlaskentaa Janakkalassa tienaten siinä sivussa myös vähän matkarahaa tulevalle ulkomaan opintomatkalle. Eli käytännön kautta, unohtamatta kansainvälistä ulottuvuutta.

Tekstin on kirjoittanut HAMK:n opettaja Janne Rautio