[entry-title permalink="0"]

Kuva Teemu Heikkilä

Kansainvälistä Liikkujan viikkoa vietetään vuosittain 16.–22.9. Viikko huipentuu Auton vapaapäivään. Varhaiskasvatuksen yksiköt kisaavat keskenään Auton vapaapäivänä perjantaina 22.9.

Innokkaimmin kisaan osallistunut yksikkö palkitaan. Kisassa on kaksi osiota. Ensimmäisessä osiossa henkilöstöä innostetaan jättämään  auto  kotiin perjantaina 22.9. Kun auto on vapaapäivällä, henkilöstö osallistuu kisaan tulemalla työpaikalle kävellen, pyöräillen tai julkisilla kulkuneuvoilla ja/tai palaamalla töistä kotiin muulla tavoin kuin omalla autolla.

Kisan toisessa osiossa kannustetaan lapsia ja huoltajia osallistumaan Auton vapaapäivään. Vanhemmat ja lapset osallistuvat kisaan, kun lapset tuodaan varhaiskasvatuspaikkaan kävellen, pyöräillen tai julkisilla kulkuneuvoilla ja/tai varhaiskasvatuspaikasta mennään kotiin muulla tavoin kuin omalla autolla.

Lisäksi esiopetusikäiset on kutsuttu mukaan  22.9. klo 9-13 vanhalla torilla (Hallikuja 6) toteutuvaan tapahtumaan, jossa lapsilla on mahdollisuus esimerkiksi  testata tarkkaavaisuutta Tekstaa ja kävele -radalla, koetella  taitojaan pyöräilyradalla ja pyöräilysäännöissä sekä konkreettisesti kokea, millaisia katvealueita ison auton ohjaamosta katsottuna aina jää.

Tekstin on kirjoittanut Marjut Helenius, Riihimäen kaupungin varhaiskasvatuspäällikkö