Pendelöi lähilomalle

Tampereen kaupunki / Ilana Pantzar. 2015

Riihimäen sijainti tarjoaa hienoja mahdollisuuksia edulliseen ja helppoon lähilomaan.

Seison taaperoni kanssa Riihimäen rautatieaseman junalaiturilla numero viisi.

Hieman kaihoisasti katson aamun kello 8.25 R-junan perään. Sillä minä yleensä menen töihin ja se on tuttu ja turvallinen juna.

Nyt olen menossa niin sanotusti väärään suuntaan, eli Tampereelle.

Eksoottinen lähiloma Tampereelle

Kysypä keneltä tahansa riihimäkeläiseltä kaupungin hyvistä puolista, ja todennäköisesti vastaus pitää sisällään ajatuksen ”hyvistä kulkuyhteyksistä”.

Yleensä noilla hyvillä kulkuyhteyksillä kuitenkin viitataan siihen, että Riihimäeltä on suhteellisen helppo käydä töissä pääkaupunkiseudulla. Harva osaa niitä todella hyödyntää.

Tai ainakaan minä en ole osannut, kun päiväretki Tampereelle, tunnin junamatkan päähän kotoa, tuntuu eksoottiselta.

Vietä hyvä lähiloma!

Tampereen kaupunki / Satu Aalto. 2014

1. Ota juna Helsinkiin ja jos mahdollista, vietä yö hotellissa. Vaikka kävisit pääkaupunkiseudulla päivittäin töissä, saat kaupunkiin aivan uudenlaisen näkökulman, kun heittäydyt turistiksi.
  2. Tampereen trendipisteet ovat kovassa nousussa. Eikä ihme, sillä kaupungin hotellit, ravintolat ja avarat puistot tarjoavat erinomaiset puitteet ihmisten kohtaamiselle.
  3. Riihimäeltä Hämeenlinnaan kestää junalla suurin piirtein sama aika kuin Helsingin Rautatieasemalta metrolla Itäkeskukseen. Hyödynnä tämän kokoistaan suuremman oloisen, idyllisen kesäkaupungin läheisyys ja tee sinne päiväretkiä vaikka useampi kesän aikana.
  4. Riihimäki on lähellä kaupunkeja, mutta myös lähellä maaseutumaisempaa ympäristöä. Ota junan avulla haltuusi niin Hausjärvi kuin Turenkikin. Yllättäen sinusta saattaa tuntua, että lähellä todellakin on kaikki, mitä tarvitset.

Teksti Kati Ala-Ilomäki
Kuvat Tampereen kaupunki