[entry-title permalink="0"]

Kerholaiset pääsevät hoitamaan hevosia Riihimäen hevoskerhossa.

Riihimäen raviradalla järjestetään kesällä kymmenen kerran hevoskerho, jossa opetellaan hevosen hoidon perusteita.

Viime vuonna Riihimäen, Tampereen ja Forssan raviradoilla aloitti uudenlainen nuorten toiminta: yli 6-vuotiaille suunnattu hevoskerho, jossa opetellaan perusasioita hevosista, poneista ja raviurheilusta.

Edullinen hevosharrastus

Alueen raviurheilun nuorisotoiminnan kehittämiseen panostava Aja!-hanke kestää 2018 vuoden loppuun, ja hanketta rahoittaa Euroopan maaseudun kehittämisen maatalousrahasto. Tämän kesän Riihimäen kerhot aloittivat toimintansa jo toukokuussa, mutta mukaan mahtuu vielä.

”Tavoitteena on tarjota matalan kynnyksen hevosharrastus”, projektia luotsaava alueen nuorisotoiminnan koordinaattori Paula Pellinen kertoo.

Raviseuran hevoskerho on kuitenkin suhteellisen edullinen hevosharrastus – kymmenen kertaa maksaa 60 euroa.

Kivaa tekemistä hevosen kanssa

Osalla hevoskerhoon tulevista lapsista on jo kokemusta hevosista. He ovat käyneet ratsastustunneilla tai perheessä on omia ravihevosia. Toiset lapset taas aloittavat alkeista.

”Jos kerhokertaan sattuu ravit, käymme kerhoissa läpi teoriaa hevosista kivojen tehtävien muodossa sekä tutustumme raviurheiluun. Muilla kerhokerroilla mukana on poni tai hevonen ja harjoittelemme harjausta, kavioiden puhdistusta, terveyteen liittyviä juttuja, sekä valjastamista ja taluttamista”, Pellinen kertoo.

Pellisen ja muiden projektissa mukana olevien toimijoiden haaveena on, että kerhojen määrää voitaisiin tulevaisuudessa kasvattaa niin, että kerhoja voisi olla eri tasoryhmille. Osaavimmat voisivat silloin päästä kokeilemaan jo ohjastamistakin ja aloittelijat voisivat rauhassa tutustua siihen, millainen eläin hevonen on.

Riihimäen hevoskerhoon mahtuu vielä. Ilmoittautumiset ja lisätiedot Paula Pellinen 0400 213 499.

Teksti Kati Ala-Ilomäki
Kuvat Nelivetoratojen Aja! -hanke