[entry-title permalink="0"]

Tammikuun kaksi viimeistä päivää Harjunrinteen koululla käytettiin monialaisiin oppimiskokonaisuuksiin aiheena ilmastonmuutos. Köksäluokissa kävi kahden päivän aikana kahdeksan ryhmää miettimässä ruoan ja ilmastonmuutoksen yhteyksiä sekä tekemässä ja varsinkin maistamassa kasvisruokia. Kasvisruokien lisäksi mukana raaka-aineena oli valion kehittämä mifu. Kaksi viimeistä ryhmää saivat vieraakseen myös ruokapalveluesimies Niina Niskasen ravintola Telluksesta. Saimmekin yhteistyön jatkumaan ja huhtikuussa seuraavalla ilmiöpäiväkerralla pääsemme vierailemaan Peltosaaren keskuskeittiölle.

Opettaja Viivi Mattheiszen ja ruokapalveluesimies Niina Niskanen seuraavat nyhtökauran työstämistä

Ilmastomyönteinen ruoka sisälsi köksäluokassa tällä kertaa makaronilaatikkoa soijaruoheella sekä nyhtökauralla tehtynä. Tämä ruoka saavutti suuren suosion ja moni kertoi, että jauhelihan puuttumista ei edes huomaa tai kaipaa. Paistoimme myös leivitettyjä tofu-pihvejä sekä paistoimme mifua maistiaisiksi.

Paljon on vielä tehtävää asennekasvatuksessa kasvisruokien suosion kohottamiseksi, mutta varmasti tästä jotkut oppilaat ainakin saivat ajattelemisen aihetta. Sehän olikin näiden kertojen tavoite.

Marja Valkeavuori ja Viivi Mattheiszen

Kirjoittajat toimivat kotitalousopettajina Harjunrinteen koululla. Sivi-blogissa kerrotaan sivistyspalveluiden monipuolisesta toiminnasta. Sivistystoimi järjestää varhaiskasvatusta sekä esi- ja perusopetusta noin 4 000 lapselle. Lisäksi Riihimäellä annetaan lukiokoulutusta päivä- ja aikuislukiossa. Koulutustarjontaan kuuluvat myös kansalaisopiston, Lasten ja nuorten taidekoulun sekä musiikkiopiston opinnot ja kurssit. Myös kaupungin kirjasto ja ruokapalvelut sekä kulttuuri- ja vapaa-aikakeskus museoineen ovat osa sivistystoimea.