[entry-title permalink="0"]

Pieniä vierailijoita kehotetaan tekemään lehtiöittäinen.

Riihimäen taidemuseon työpajahuoneessa koko perhe voi käydä askartelemassa ja maalaamassa.

Riihimäen taidemuseon toisessa kerroksessa on työpajahuone. Huoneen keskellä on iso pöytä, hyllyillä on erilaisia papereita, kyniä, saksia ja maaleja.
”Tee oma lehtiöttiäisesi!” vierailijaa kehotetaan.

Lehtiöttiäinen on askartelu, jota museokävijä voi käyttää inspiraation lähteenä. Ajankohtainen askartelu liittyy aina meneillään olevaan näyttelyyn. Tällä kertaa näyttely on Inari Krohnin ja öttiäisen takana on taideteos Uusi puku vuodelta 1993.

Työpajahuone on kaikkien käytössä museomaksulla.

Työpajahuone on kaikkien käytössä museomaksulla, ja sitä suosivat lapsiperheet.
”Erityisesti viikonloppuisin tänne tulevat lapset perheidensä tai isovanhempiensa kanssa”, kertoo museon amanuenssi Tanja Pääskynen.

Työpajahuoneessa voivat askarrella kaikki taaperosta aikuiseen.
”Museossa ääni ei haittaa, mutta tauluihin ei saa koskea.Tässä huoneessa lapset pääsevät tekemään itse ja koskemaan”, Pääskynen kertoo.

Liian moni mieltää taidemuseon vakavana, vain aikuisten paikkana. Todellisuudessa se on tila, johon koko perhe voi tulla yhdessä kokemaan, tekemään ja keskustelemaan.
”Yhteinen tekeminen voi auttaa myös vanhempaa näkemään uusia piirteitä lapsessaan.”

Tapahtumia riittää vauvoille, äideille ja vaikka isoäideille.

Työpajan lisäksi taidemuseon erilaiset tapahtumat ovat loistavia paikkoja perheille viettää yhteistä aikaa. Joka kevät ja syksy museolla järjestetään vauvojen värikylpyjä.
”Vauvat voivat käydä muskarissa ja uimassa. Värikylpy on kiva vauvaharrastus niille vanhemmille, jotka ovat kiinnostuneet visuaalisuudesta”, Pääskynen sanoo.

Taidemuseolla on tapahtumia myös muun muassa äitienpäivänä, pääsiäisenä sekä joka toukokuussa Museoiden yönä.
”Tänä vuonna meillä on Museoiden yönä aasialainen teema. Ohjelmassa on muun muassa teemaan sopivia herkkuja ja askartelutyöpajoja.”

Tutustu taidemuseoon!

Teksti: Kati Ala-Ilomäki
Kuva: Teemu Heikkilä