Minun Riihimäkeni: Kotiutumassa vähitellen

Jos töitä löytyy, Rasmus Willman jäisi mieluusti Riihimäelle pysyvämmin.

Etukäteen ajattelin, että Riihimäki on aika pieni paikka. Paljon muuta en ennakkoon tiennyt kuin sen, että junat pysähtyvät täällä.

Olen kotoisin Porista, asuin välillä puolitoista vuotta Vantaalla ja muutin Riksuun syksyllä 2015. Tulin tänne opiskelujen perässä: opiskelen HAMKin liikennealan koulutusohjelmassa, ja minusta tulee joskus AMK-insinööri.

Asun keskustassa, ja olen viihtynyt hyvin. Vantaan jälkeen tykkään siitä, että Riihimäki on vähän pienempi ja rauhallisempi. Tarpeelliset palvelut kuitenkin löytyvät, ja kaikki on muutaman kilometrin säteellä. Esimerkiksi kauppoja on minulle ihan tarpeeksi. Arki sujuu.

Tykkään paljon lenkkeillä ja hiihtää, joten viihdyn Riutan ja Vahteriston ulkoilualueilla. Kotikaupunki? Kyllä minä jo koen Riihimäen kotikaupungiksi. Kun kysytään, mistä olen kotoisin, vastaan, että asun Riihimäellä mutta olen kotoisin Porista. Jos valmistuttuani saan työpaikan täältä, Riihimäki rupeaa olemaan ihan täysverinen kotikaupunki. Kotiutumisen huomaa siitä, että viihtyy täällä.

Teksti Anu Kylvén
Kuva Jenniina Nummela

Juttu on julkaistu Riihimäen kaupungin 1/2017 Koti & Kaupunki -asukaslehdessä.