[entry-title permalink="0"]

Saimme tammikuussa ilon ottaa kouluvierailulle kaksi lähiseutumme kansanedustajaa.

Aino-Kaisa Pekonen ja Timo Heinonen tupsahtivat koululle likimain vanhoina tuttuina. Timo käväisi samanlaisella vierailulla kolme vuotta sitten, ja opettajakunnassa on myös hänen omia opiskelukavereitaan ja opettajiaan. Aino-Kaisa puolestaan muisteli, että hän oli Lasilla työharjoittelussa vuosia sitten, ja joidenkin oppilaiden vanhemmat ovat hänellekin hyvin tuttuja,

Yhteiskuntaoppi tuli nyt syksystä alkaen uutena oppiaineena neljäsluokkalaisille. Eduskuntaa ja kansanedustajia käsittelevä jakso sattui, tai opettaja valitsi sen, juuri sopivasti vierailua edeltävälle viikolle. Kansanedustajille tulikin melkoisia kysymyksiä lempiruuan ja harrastusten lisäksi niin nelosilta kuin viidesluokkalaisiltakin.

Esimerkiksi

  • Minkä takia halusitte kansanedustajaksi?
  • Minka lain sääditte viimeksi?
  • Mikä on viimeisin lakiesitys, joka ei mennyt läpi eduskunnassa?
  • Minkä kouluun liittyvän lain olette säätäneet viimeksi?
  • Mikä on parasta kansanedustajan työssä?
  • Kuinka paljon palkkaa saatte kansanedustajan työstä?
  • Oletteko joutuneet keskeyttämään lomanne töiden takia?
  • Katsoitteko salibandyn MM-fiaalin.

Hyvin ja selkeäsanaisesti edustajat vastailivat kinkkisimpiinkin kysymyksiin. Tosin joskus meinasi vastauksista tulla turhankin seikkaperäisiä 😉 Kaksikon iloinen läsnäolo siivitti vierailua mukavalla tunnelmalla. Ihan kuin heilläkin olisi ollut hauskaa? Meillä ainakin oli.

Vierailu ylitti myös selkeästi erilaisen koulupäivän uutiskynnyksen, sillä nuorimmatkin olivat sanaleikeistä innostuneina kotona kertoneet, että Pekoni ja Heinä kävivät koulussa. Lämmin kiitos käynnistänne; tavataan taas, kun ehditte poiketa!

Sirkka Ojaniemi

SirkkaKirjoittaja on Lasitehtaan koulun rehtori, luokanopettaja ja liikunnan opettaja. Sirkka harrastaa voimistelua ja voimistelun ohjausta sekä kokouksia, lukemista ja liikuntaa. Hän on mukana erilaisissa luottamustehtävissä ja rakastaa hyviä keskusteluita.