Rilu: Asiakaspalvelun raudanluja ammattilainen

Tämä Riihimäen subin työntekijä ansaitsee vuoden työntekijän -tittelin.

Jos käyt usein tai olet käynyt edes kerran hiljattain Riihimäen Subway-ravintolassa, et ole voinut olla huomaamatta tätä kaveria. Ravintolassa työskentelee mies, joka saa aivan varmasti sen ujoimman, pahantuulisimman tai kärsimättömimmänkin asiakkaan paremmalle tuulelle.

Hän juttelee jokaisen asiakkaan kanssa tehdessään samalla työtään.

Tämä kyseinen työntekijä kohtelee asiakkaitaan yksilöinä eikä massana, jolta vain kysytään leivän täytteiden lisäksi asiakkaan halukkuutta ottaa kuitti mukaan. Hän kyselee kuulumisia ja juttelee jokaisen asiakkaan kanssa päivän polttavat puheenaiheet läpi tehdessään samalla työtään.

Ehdottaisinkin tälle kaverille vuoden työntekijän -titteliä, jos joku sellainen on vain olemassa. Hänen asenteensa on myös näyttävästi tarttunut työkavereihin. Subissa on erittäin mukava asioida, kun tietää saavansa erinomaista palvelua.

Suomalaista asiakaspalvelua seuranneena en ole usein pitänyt näkemästäni.

Itse olen suuri Subway-patonkien ystävä ja asioin ravintolassa harva se päivä. En ole kertaakaan poistunut ravintolasta huonolla tuulella kyseisen henkilön ollessa paikalla. On mukava saada vielä kiitokset ja hyvien päivänjatkojen toivotukset poistuessaan ravintolasta. Se on todella esimerkillistä ja ihailtavaa.

Olen jo pitkään seurannut suomalaista asiakaspalvelukulttuuria, enkä ole usein pitänyt näkemästäni. Suomessa on tapana puhua kassalla vain se, mitä on aivan pakko. Pahantuulisuus ja epäystävällinen käytös tarttuu myös asiakkaisiin, minkä vuoksi Suomessa ollaan niin juroja puolin ja toisin.

Jos harkitset alaa johon liittyy asiakaspalvelua, suosittelen käymään vilkaisemassa, millainen on suomalaisen asiakaspalvelun ammattitaidon edelläkävijä.

Teksti ja kuva: Vili
Etusivun kuva: Prisma

Koti & Kaupunki tekee yhteistyötä Riihimäen lukion Mediakurssin kanssa. Mediakurssilla tutustutaan median maailmaan laajasti. Opiskelijoiden kiinnostuksen mukaan kurssilla tehdään vierailuja ja tuotetaan omia mediatekstejä. #rilumedia