[entry-title permalink="0"]

Opetusalan messut eli Educa keräsi Messukeskukseen runsain mitoin opettajia, lastentarhanopettajia, rehtoreita ja muuta opetusalasta kiinnostunutta väkeä tutustumaan alan ajankohtaisimpiin kuulumisiin. Myös koulumme robottikerho oli edustettuna kahden oppilaan ja yhden opettajan voimin. Eemil, Jeremiah ja Reetta-opettaja olivat Stepsystems Oy:n osastolla esittelemässä VEX IQ ja EDR robotiikan oppimisympäristöjä.

Robotit herättivät messukävijöissä runsaasti kiinnostusta. Clawbot-robottien ohjaamista kävivät kokeilemassa niin lapset kuin aikuisetkin. Monet kävivät lisäksi keskustelemassa omista ajatuksistaan ja ideoistaan robotiikan ja ohjelmoinnin opettamisen suhteen. Puheissa toistuivat ainakin erilaisten robotiikan oppimisympäristöjen keskinäinen vertailu, robotiikan ja ohjelmoinnin innostavuus oppiaineena, sekä opettajien toiveet täydennyskoulutuksesta robotiikan saralla.

Messuviikonlopun jälkeenkään ei robokerho vielä ole siirtymässä tauolle, sillä koulumme ilmiöpäivien aikana on tarkoitus koota ydinporukka kerholaisista samaan luokkahuoneeseen ja puuhastella jotakin mielenkiintoista pienten pallojen parissa. Lisää robokerhon kuulumisia on lupa odottaa vielä tällä viikolla!

#ROBOHARJU: Harjunrinteen koulussa  opiskellaan VEX IQ robotiikan oppimisympäristön avulla robotiikkaa, teknistä rakentelua ja ohjelmointia. Koulun robotiikkakerhossa 6.-8.-luokkalaiset syventävät osaamistaan robotiikassa ja ohjelmoinnissa. VEX IQ Challenge SM-kilpailut järjestettiin Riihimäellä 12.-13.1.2017