Rilu: Yritystoiminta Riihimäellä – Miten siitä saisi kannattavaa?

Pahiten liikekadosta on kärsinyt Matkakeskus. Kuva Riihimäen kaupunki

Riihimäkeläisenä ei voi olla törmäämättä kaupunkikuvassa siihen, miten erilaisia yrityksiä tulee ja menee. No, nykyään lähinnä menee.

Moni riksulaisista otti pettyneenä vastaan uutisen paikallisen Mc’Donalds -pikaruokaravintolan lakkauttamisesta. Etenkin me lukiolaiset olisimme varmasti tuoneet kassavirtaa tiistain keittopäivinä. Fakta on silti se, että suuryrityksille ei näytä olevan tarpeeksi suurta asiakaskuntaa Riihimäellä.

Eikö olisi aika keskittää yritystoimintaa yhteen paikkaan?

Vuosien saatossa myös kauppakeskukset Merkos ja Atomi ovat menettäneet runsaasti liikkeitään. Pahiten liikekadosta on kärsinyt rautatieaseman vieressä toimiva Matkakeskus. Eikö olisi aika keskittää valtaosa yritystoiminnasta yhteen paikkaan?

Mallia voi ottaa naapurista, jossa kauppakeskus Willa pitää sisällään melkoisen määrän liikkeitä. Ehkä jopa liikaakin, sillä myös Willa tuntuu kärsivän omalla mittapuullaan pienehköstä asiakaskunnasta.

Toiminnan keskittämisessä asiakkaiden tulovirta tulisi luonnollisesti kasvamaan. Siitä hyötyisivät pitkällä aikavälillä yritys kuin yritys. Ihan Willan kaltaista kauppakeskusta Riihimäellä tuskin kannattaa ylläpitää, mutta allekirjoittaneen mielestä liikkeiden keskittäminen yhteen rakennukseen olisi hyvä ratkaisu asiakkaan näkökulmastakin katsottuna.

Yhdelle suuremmalle kauppakeskukselle olisi kysyntää.

Näin lukiolaisena on tietysti helppo kertoa, miten asioiden tulisi mennä. On selvää, että ehdottamaani projektiin liittyisi erilaisia ongelmakohtia ja kysymysmerkkejä. Uskoisin kuitenkin, että yhdelle suuremmalle kauppakeskukselle olisi kysyntää ja järkevästi toteutettuna siitä voisi saada liikkeiden kannalta jopa kannattavaa. Yhtenä vaihtoehtona näen eräänlaisen gallupin riksulaisille, jossa kysytään kaupunkiimme erityisesti kaivattavia liikkeitä.

Teksti: Niko
Kuva: Riihimäen kaupunki

Koti & Kaupunki tekee yhteistyötä Riihimäen lukion Mediakurssin kanssa. Mediakurssilla tutustutaan median maailmaan laajasti. Opiskelijoiden kiinnostuksen mukaan kurssilla tehdään vierailuja ja tuotetaan omia mediatekstejä. #rilumedia