Kolumni: Varsin hyvä tuppukylä

Matias KotkasaariRiihimäki. Olen asunut Riihimäellä koko elämäni, eli kohta 34 vuotta. Muuttami­nen johonkin toiseen kaupunkiin ja toiseen maahankin on ollut mielessä nuorempana.

Miksi sitten olen jäänyt Riihimäelle? Kun ostin ensimmäisen asuntoni 26-vuotiaana, huomasin, että Riihimäellä asunnot ovat melko huokeita. Etenkin jos vertaa Helsingin hintoihin.

Huomasin myös, että Helsingin Punavuoresta ajaa saman ajan lentokentälle kuin Riihimäeltä. Junalla pääsee Helsinkiin ja Tampereelle nopeasti ja mukavasti. Riihimäki sijaitsee siis hyvällä paikalla, joka oli myös yrityksemme siirtämisen osasyy Helsingistä Riihimäellä vuonna 1954.

Riihimäellä on maailman paras vesi, jolla pesemme untuvamme.

Mitä muuta hyvää on Riihimäellä? Yri­tyksen kannalta hyvää on erittäin hyvä vesi. Vettä ei ole pinnalla, mutta pinnan alla sitäkin enemmän. Muissa kaupungeissa vierailles­saan huomaa omituisia sivumakuja, joita Rii­himäen vedessä ei ole. Tämä on yksi meidän valteista, kun tarjoamme tuotteita Kauko-itään.

Maailman paras vesi, jolla pesemme untuvamme. Nippelitietona mainittakoon, että pehmeän veden ansiosta voimme käyttää vain 30 prosenttia siitä pesuainemäärästä, mitä kilpailijamme joutuvat käyttämään esi­merkiksi Saksassa.

Riihimäeltä olen löytänyt vaimon ja unelmien kodin.

Riihimäeltä olen löytänyt (luontaisesti) työpaikkoja useampiakin, lukuisia hyviä ystäviä sekä ehkä tärkeimpänä vaimon ja unelmien kodin. Luontoihmisenä on muka­vaa, kun liikuntapaikat, Vantaanjoen varsi ja erämaa ovat kaikki 10 minuutin päässä kes­kustasta.

Ilahduttavaa on myös huomata, että esimerkiksi Taiteiden yö, Asematapahtuma sekä messupuiston Riihimäki Rock, Rauta ja Petrooli ja Britit kohtaavat. Tapahtumat ovat olleet loistavia, ja varmasti antavat Riihimäes­tä hyvän kuvan myös vierailijoille. Riihimäki on tuppukylä, mutta varsin hyvä sellainen.

Kirjoittaja on riihimäkeläisen perheyrityksen Joutsen Finlandin toimitusjohtaja.