Kuntoilua perusasioiden äärellä

Riikka Kiurun Korjaamolla arvoja ovat ihmislähtöisyys ja perusasiat. Kuva Teemu Heikkilä

Training Camp Korjaamolla jokainen asiakas kohdataan yksilönä.

Training Camp Korjaamon yläkerrassa kahvakuulat heiluvat ja alakerrassa joku nostaa rautaa.Tämä on kuntokeskus, joka saattaa ensikertalaiselle aiheuttaa ihmetystä. Perinteiset kuntosalilaitteet puuttuvat – niiden tilalla on tatamia, nyrkkeilysäkkejä, kahvakuulia ja muita vapaaharjoitteluvälineitä sekä alakerrassa raskaan näköisiä painoja ja tankoja.

Korjaamolla jokainen asiakas tunnetaan etunimellä.

Ryhmäliikuntapuolelta löytyy esimerkiksi kehonpainoharjoittelua, corea, karatejutsua ja cross trainingia. Korjaamolla kenenkään ei kuitenkaan tarvitse jäädä ihmettelemään yksin jumppavälineiden viereen. Kuntokeskuksen perustaja Riikka Kiuru vakuuttaa, että ihmislähtöisyys ja perusasiat ovat Korjaamon arvoja.
”Me tunnemme asiakkaamme etunimeltä”, Kiuru sanoo.

Uusi asiakas aloittaa Korjaamolla treenaamisen joko tutustumiskurssin tai Starttipassin kautta. Silloin asiakas tutustuu Korjaamon tarjontaan ja Korjaamon ohjaajat tutustuvat uuteen asiakkaaseen.
”Me haluamme, että asiakkaat sitoutuvat liikkumaan. Ydinasia on, että jokainen tavalla tai toisella etenee omien tavoitteidensa puitteissa”, Kiuru selittää.

Kuntokeskus, josta puuttuvat perinteiset kuntasalilaitteet.

Korjaamolla on jopa oma perusopetussuunnitelmansa. Asiakkaat halutaan opettaa liikkumaan oikein. He tulevat tutuksi sen kanssa, mitä todella tarkoittaa esimerkiksi kestävyysharjoittelu, voimaharjoittelu tai liikkuvuusharjoittelu. Sitä kautta tavoitteiden saavuttaminen on helpompaa. Kiurun mukaan perinteisillä kuntosaleilla ja ryhmäliikunnassa on usein se ongelma, että liikuntaharrastus ja tavoitteet eivät kohtaa – esimerkiksi lihasmassaa saatetaan haluta kasvattaa treenillä, joka fysiologisesti ei voi kasvattaa lihasta.

Korjaamo avattiin pari vuotta sitten Riihimäen keskustassa. Se syntyi Kiurun ja hänen kollegoidensa halusta tuoda täysin uudenlainen konsepti liikunta-alalle. Tällä hetkellä asiakkaita on teini-ikäisistä eläkeläisiin, painottuen työikäisiin naisiin. Korjaamolla järjestetään myös erilaisia kursseja esimerkiksi ravitsemuksesta, sekä teinien kuntosalikursseja ja lasten teemasynttäreitä.

Teksti: Kati Ala-Ilomäki
Kuva: Teemu Heikkilä