Sivi: Musiikkiopisto täyttyy taas musisoinnin äänistä

RMO

Kuva Sakari Hilden

Kesälomien päättyessä ja koulujen alkaessa käynnistyy myös musiikkiopiston lukuvuosi.

Talo täyttyy taas musisoinnin äänistä ja eri-ikäisistä lapsista ja nuorista, joita yhdistää mielenkiinto ja intohimo musiikkiin. Nuorimmat oppilaista ovat syntyneet vasta tämän vuoden puolella ja vanhimmat ovat jo lukioikäisiä. Meillä voi parhaimmillaan siis opiskella musiikkia vauvasta aikuisuuden kynnykselle asti ja opetus tarjoaa kaikille mahdollisuuden saada valmiudet pyrkiä jatko-opintoihin ja tulla jopa musiikin ammattilaiseksi. Useat oppilaistamme ovat aloittaneet niin nuorina, etteivät enää muista aikaa ilman soitto- tai lauluharrastustaan.

Uuden lukuvuoden aikana opettajakuntaamme työllistää opetuksen lisäksi uuden opetussuunnitelman luominen. Peruskoulupuolella tämä työ on jo lähes tehty, mutta meille OPS:n perusteet saapuvat opetushallituksesta vasta ensi vuoden puolella. Edellinen OPS on vuodelta 2002, joten uudistamisen tarvetta varmasti löytyy; onhan maailmakin muuttunut paljon vajaassa viidessätoista vuodessa.

Musiikkiopistossa voi opiskella  musiikkia vauvasta aikuisuuden kynnykselle asti.

Lyömäsoitin- ja rytmimusiikkiopetus siirtyy kauppaopiston tiloista Mäkikujan uuteen toimipisteeseen ja musiikkileikkikoulu takaisin musiikkiopiston tiloihin oltuaan alkukeväästä asti evakossa kansalaisopistossa vesivahingon takia. Vahingon korjaus valmistuu juuri sopivasti, jotta voimme taas käyttää koko yläkertaa opettamiseen. Kuusi luokkatilaa oli poissa käytöstä, mutta onneksi väistötilat löytyivät kevään ajaksi Eteläiseltä koululta. Kiitämme lisäksi myös kirjastoa pianohuoneensa antamisesta käyttöömme.

Toimintamme alkaa maanantaina 15.8. klo 18 uusille oppilaille suunnatulla infotilaisuudella, jossa esitellään musiikkiopiston toimintaa ja opiskelun kulkua. Soittotuntien, musiikinperusteiden ja yhteissoiton aikojen sopiminen on keskiviikkona porrastetusti,  klo 17-18 jousisoittimet ja puhaltimet sekä 18-19 muut soittimet ja laulu.

Markku Hirvonen

Kirjoittaja on musiikkiopiston apulaisrehtori.  Sivi-blogissa kerrotaan sivistyspalveluiden monipuolisesta toiminnasta. Sivistystoimi järjestää varhaiskasvatusta sekä esi- ja perusopetusta noin 4 000 lapselle. Lisäksi Riihimäellä annetaan lukiokoulutusta päivä- ja aikuislukiossa. Koulutustarjontaan kuuluvat myös kansalaisopiston, Lasten ja nuorten taidekoulun sekä musiikkiopiston opinnot ja kurssit. Myös kaupungin kirjasto ja ruokapalvelut sekä kulttuuri- ja vapaa-aikakeskus ovat osa sivistystoimea.