[entry-title permalink="0"]
Vihreässä Talossa ovat esiintyneet tähdet kuten Samae Koskinen, Mirel Wagner ja Emma Salokoski. Kuva Teemu Heikkilä

Olli Soinin isännöimässä Vihreässä Talossa ovat esiintyneet muun muassa Samae Koskinen, Mirel Wagner ja Emma Salokoski. Kuva Teemu Heikkilä

Riihimäen Vihreä Talo on omalaatuinen kulttuuritalo ja konserttipaikka, johon kaikki haluavat esiintymään.

Riihimäen rautatieaseman kupeessa sijaitseva Vihreä Talo on hämmentävä.

Ulkoapäin talo näyttää siltä, mitä se olikin ennen kuin talon nykyinen isäntäpari Anni Paunila ja Olli Soini sen vuokrasivat Paloheimolta: Hylätyltä.

Vihreän Talon sisällä aukeaa kuitenkin ainutlaatuinen tunnelma ja kaikki mielikuvat hylätystä talosta kaikkoavat. Yhdessä kulmassa on esiintymislava. Tänä iltana kynttilöitä on sytytetty joka puolelle. Keittiön edessä on pieni pöytä, josta voi ostaa juotavaa ja naposteltavaa. Talon alakerta on täynnä tuolirivejä ja Soini yrittää epätoivoisesti keksiä, mihin kaikki illan konserttiin haluavat saataisiin istumaan. Yleisöä tulee naapuripaikkakunnilta saakka.

Ja istumapaikkoja pitää olla, sillä tänään yleisö ei ole teini-ikäistä.

Ei lainkaan. 37-vuotiaana minä tunnen itseni nuoreksi. Moni vanhempi on tullut muistelemaan nuoruuttaan, sillä esiintyjinä ovat M.A. Numminen ja Pedro Hietanen.

Kulttuuritalo: konsertteja, runoiltoja, joogatunteja, flamencoa, tangoa ja stand up -komiikkaa.

Vihreä Talo on kulttuuritalo. Siellä voi kokea muun muassa konsertteja, runoiltoja, joogatunteja, flamencoa, tangoa ja stand up -komiikkaa. Lisäksi tilat voi vuokrata juhlakäyttöön ja Vihreässä Talossa onkin järjestetty niin ristiäisiä, valmistujaisia kuin muistotilaisuuksiakin.

Alun perin Paunila ja Soini vuokrasivat Vihreän Talon muotoilijana ja keraamikkona työskentelevän Annin työhuoneeksi. Yleisölle avoin toiminta alkoi vuonna 2011.

”Jouluna 2011 kun pidimme joulumarkkinat. Sen jälkeen kysyntä ja ihmisvirta ovat kasvaneet”, Soini sanoo.

Soinin ja Paunilan lisäksi taloa ovat kunnostaneet lukuisa joukko vapaaehtoisia.

”Ilman heitä Vihreä Talo ei olisi koskaan voinut kasvaa sellaiseksi mitä se nyt on”, Soini kertoo.

Vihreässä Talossa muusikko pääsee lähelle yleisöään.

Nyt Vihreän Talon maine onkin kiirinyt musiikkipiireissä. Talossa ovat esiintyneet tähdet kuten Samae Koskinen, Mirel Wagner ja Emma Salokoski. Esiintymään haluavia artisteja on paljon, sillä Vihreä Talo on paikka, jossa muusikko pääsee lähelle yleisöään.

”Vihreää Taloa” on jopa kaipailtu toisille paikkakunnillekin – ja esimerkiksi hämeenlinnalaiset ovat suunnitelleet aloittavansa sinne minibussimatkat.

Teksti: Kati Ala-Ilomäki
Kuva: Teemu Heikkilä