ROBOHARJU: Robotteja rakentamassa

Olemme Team4Robotics, HArjunrinteen koulun pisimpään toiminut robottikerhon ryhmä. Olemme aloittaneet kerhossa kuudennella luokalla. Me kaikki olemme kiinnostuneita tekniikasta, ja kerran 6. luokalla teknisen työn tunnilla kävimme katsomassa robotteja. Päätimme sitten jatkaa hauskalta vaikuttavaa robottikerhotoimintaa.

Robottien rakentaminen osoittautui helpoksi, sillä osat ovat helposti yhdisteltävissä ja ohjeet perusrobotin tekemiseen olivat selvät. Pitkä kokemus Legojen kanssa ei ollut myöskään miinusta. Ideoita saimme tekemistämme tavoitteista ja siitä miten ne voisi toteuttaa. Kun inspiraatiota oli, ideoiden toteutus jäi haastavimmaksi aiheeksi.

Olemme sittemmin kehittyneet paljon ideoiden toteutuksessa ja suunnittelussa. Osaamme ratkoa ongelmat, joita kohtaamme rakentelussa. Teemme myös robotteja tai robotin osia, joita ei ehkä vielä tarvita, mutta tulevaisuudessa niille tulee varmasti käyttöä.

Ennen robotin rakentamista mietimme, mitä robotin tulisi tehdä pelikentällä ja asetamme robotille tavoitteita. Näiden tavoitteiden avulla suunnittelemme ja rakennamme robotin osia. Ideoita kehitellään paljon yhdessä. Suunnittelun jälkeen sovimme kuka tekee mitä. Robottimme koostuukin useista pienemmistä osista, joita voi liittää yhteen isoksi kokonaisuudeksi.

Robotteja rakentaessamme olemme oppineet, että joskus se yksinkertainen ratkaisu voi olla se paras. Robotin on tärkeää olla luotettava ja helppokäyttöinen parasta ajokokemusta ajatellen. On erittäin tärkeää, että jos ensimmäinen versio robotista tai sen osasta ei toimi, mietitään mikä on vikana ja yritetään uudestaan. Organisoitu ryhmätyö on tärkeää, jotta tavoitteet hoituvat ja pysytään mukana aikataulussa. On tärkeää kuunnella toisten mielipiteitä asiasta parhaan ratkaisun löytämiseksi. Painottaisimme vielä kuinka tärkeää yhteistyö on.

Olemme kaikki myös kiinnostuneet ohjelmoinnista, ja Vex Robotics-kilpailu tarjoaa siihen hyvät mahdollisuudet oppia. Ohjelmoinnissakin pätee samat seikat kuin aikaisemminkin, kuten tavoitteiden asettaminen. Mietimme mitä robotin tulisi tehdä ja ohjelmoimme sen tavoitteiden perusteella.

Robottityöskentelyssä varmasti parasta on robotin ideointi, rakentaminen, ja sitten purkaminen. Jos robotti ei toimi, niin ei muuta kuin yritetään uudestaan ja pohditaan yhdessä mikä meni mönkään. Paras tunne onkin sitten se kun pitkään ja hartaasti tehty robotti toimii.

Robottimme valmistumista ja työskentelyämme voit seurata myös Youtube-kanavamme kautta täältä. Löydät meidät myös Instagramista tunnuksella Team4Robotics.

2016-03-11 14.43.17

Eemil, Jeremiah, Joona ja Renne

Team4Robotics, Harjunrinne

#ROBOHARJU: Harjunrinteen robottikerhossa opiskellaan VEX IQ robotiikan oppimisympäristön avulla robotiikkaa, teknistä rakentelua ja ohjelmointia. Kolmen oppilaan joukkue valmistautuu parhaillaan huhtikuussa Yhdysvalloissa, Kentuckyssa pidettäviin MM-kilpailuihin. Toukokuussa vuorossa ovat SM-kisat.