ROBOHARJU: Esittelyssä VEX IQ

VEX Robotics -oppimisympäristö on suunniteltu automaation ja robotiikan oppimiseen. Suomessa kohtuullisen vähän tunnettu oppimisympäristö on varsinkin Yhdysvalloissa saavuttanut suosiota. Yhtenä syynä varmasti se, että VEX -ympäristöön kuuluu olennaisena osana kilpaileminen. Vuosittain vaihtuvalla kilpailutehtävällä joukkueet kilpailevat kannustavassa hengessä. Kilpailutehtävät on suunniteltu siten, että jo aloittelijatkin pääsevät mukaan kisailemaan ja toisaalta taitojen karttuessa monimutkaisemmatkin ratkaisut ovat toteutettavissa. Lisämaustetta tuo ohjelmoinnin ottaminen mukaan kisatilanteeseen. Lukuvuoden 2015-2016 kilpailutehtävän nimi on BANK SHOT.

Lisää VEX oppimisympäristöstä ja robotiikasta koulutyöskentelyssä voit lukea lisää artikkelista ”Robotit ovat tulevaisuutta.”, julkaistu lehdessä Tekninen opettaja 2/2014, löydät sen täältä.

#ROBOHARJU: Harjunrinteen robottikerhossa opiskellaan VEX IQ robotiikan oppimisympäristön avulla robotiikkaa, teknistä rakentelua ja ohjelmointia. Kolmen oppilaan joukkue valmistautuu parhaillaan huhtikuussa Yhdysvalloissa, Kentuckyssa pidettäviin MM-kilpailuihin. Toukokuussa vuorossa ovat SM-kisat.