[entry-title permalink="0"]

ruokalautanenRiihimäen koulujen ruokalista on näyttänyt samalta jo pitkään. Itse lukiolaisina olemme käyneet koulua jo ainakin kymmenen vuotta, ja ruokalista alkaa tulla jo tutuksi. Samat ruoat pysyvät listalla mielipidekyselyistä huolimatta.

Olemme sitä mieltä, että ajat muuttuvat ja niin myös suomalainen ruokakulttuuri. Tässä muutoksessa kouluruoat ovat jääneet jälkeen. Vanhoja perinteisiä ruokia yritetään jatkuvasti muokata, esimerkiksi jauhelihakastike on nykyään jauheliha-tomaattikastike, mutta vanha maku on silti ennallaan.

Kouluruoat ovat jääneet jälkeen ruokakulttuurin muutoksessa.

Toki joskus ruokalistalla näkyy uusia ruokia, mutta ne tuntuvat poistuvan nopeasti. Uudet ruokalajit olisivat toivottuja, ja suosikkiruokia voisi olla useammin. Ruoat, joiden menekki on vähäistä, voisi ehkä poistaa listalta.

Mielipidekyselyitä kouluruoista on lähes vuosittain. Tämä kysely on niitä harvoja, joissa oppilaat oikeasti vastaavat ajatuksen kanssa. Kyselyn suosiosta huolimatta tuloksilla ei näytä olevan painoarvoa. Vuodesta toiseen tulokset muistuttavat hyvin paljon toisiaan. Top 3 on usein sama ja myös samat ”inhokkiruoat” ovat listan hännillä. Tuntuu, että lempiruokien määrä on jopa vähentynyt ja perää pitävät ruoat säilyvät.

Teksti ja kuva: Aino ja Angela

Koti & Kaupunki tekee yhteistyötä Riihimäen lukion Mediakurssin kanssa. Mediakurssilla tutustutaan median maailmaan laajasti. Opiskelijoiden kiinnostuksen mukaan kurssilla tehdään vierailuja ja tuotetaan omia mediatekstejä. #rilumedia