[entry-title permalink="0"]

Eija-reksi snapchatPatastenmäen koulun rehtori Eija Lohilahti kertoo työstään Snapchatissä. Olen seurannut Eijan snäppejä alusta asti ja jäänyt niihin jo koukkuun. Rehtorin työn seuraaminen on ollut erittäin mielenkiintoista. Nyt onkin pakko tehdä Eijalle muutama kysymys, jotta selviää, mistä oikein on kyse.

Miten pitkään olet snäpännyt? Olen snäpännyt lokakuun alkupuolelta. Kehittelen ideaa ja sen toteutusta vielä eteenpäin.

Miten innostuit Snäpistä? Halusin tietää, miten se toimii, sillä tyttäreni ja kaverinsa kommunikoivat miltei pelkästään snäpin kautta. Ja koska koululta odotetaan, että me opetamme somen käyttöä lapsille, niin täytyyhän sitä tietää missä mennään. Ei auta jäädä kehityksen kelkasta 🙂

Miksi snäppäät? Keksin, että reksin työstä kertominen olisi kätevää snäpeillä. Eikä niin kovin vakavaa ja suunniteltua.

Mitä Snäpissä kerrot? Olen kertonut omaan työpäivääni liittyviä juttuja ja ajatuksia. Ja kuvia tietty. En aiokaan tehdä siitä mitään vitsi- ja viihdekanavaa, vaan ihan realistisen reksin työ -kuvauksen. Tosin mun työssä löytyy myös vitsiä ja viihdettä. Ja snäppäämiseen ei mene aikaa, sen voi tehdä ohimennen kulkiessaan paikasta toiseen.

Miksi valitsit rehtorin työstä kertomisen? Koska ajattelin, että reksin työstä ja siihen liittyvistä yksityiskohdista ei oikeasti kerrota missään. Työhän on valtavan monipuolista ja iloista, ja sitä kaikkea haluan tuoda esiin.

Kirjoitat myös blogia. Miten blogi ja Snäpin postaukset eroavat toisistaan? Blogiin tehdään pidempiä kirjoituksia, jotka tuovat esiin omia ajatuksiani koulutyöhön liittyen. Blogikirjoitukset toimivat omien ajatusten jäsentäjinä, kirjoittaminen on minulle luonteva tapa asettaa asiat paikoilleen.

Oliko Snäppi sinulle tuttu jo aikaisemmin? Olin ladannut sen, mutta en ollut ottanut mitenkään selvää, miten se toimii.

Onko snäppääminen vaikeaa? Ei ole, alkuun pääsemisen jälkeen. Ja sitten kun tajuaa sen, että sinne voi laittaa todellakin niin sanottuja hetken kuvauksia.

Kenelle snäppäät? Toivon snäppääväni kollegoille, oppilaille, vanhemmille. Ja ihan kaikille ihmisille, jotka haluavat seurata koulumaailman asioita.

Ketkä seuraavat sinua? Tällä hetkellä muutama ystävä ja joitain ulkopuolisia ihmisiä, jotka ovat löytäneet snäppini somen kautta. Minut löytää snäpistä nimellä Eija-reksi.

Kelle suosittelet Snäppiä? Ihmisille, jotka haluavat kertoa arkipäivän tapahtumista, hetkistä ja ajatuksista muille.

Snapchatissa on kyse viestimisestä kuvien tai videoiden avulla joko omille ystävilleen tai rajatulle vastaanottajajoukolle My Storyyn. Wikipedia kertoo, että Snapchatissä käyttäjä voi määrittää ajan, kuinka kauan nämä snäpit näkyvät vastaanottajan laitteessa. Määritetyn ajan jälkeen snäpit poistetaan vastaanottajan laitteelta ja Snapchatin palvelimilta. My Storyssa snäpit on nähtävissä 24 tunnin ajan.

Kysymykset Eijalle esitti Anna Availa

Availa_kasvotKirjoittaja on Riihimäen kaupungin viestintäpäällikkö, joka on niin innostunut sähköisestä viestinnästä ja sosiaalisesta mediasta, että ei meinaa pitää siitä vapaa-ajallakaan näppejään erossa. Mutta kun pitää, hän mieluiten hikoilee jumppasaleilla ja luonnossa; ahmii tarinoita Netflixin tv-sarjoista ja elokuvista sekä e-kirjoista. Twitter-tilillään Anna nostaa mielenkiintoisia sähköisen viestinnän asioita esille. Snapchatissä Annan löytää nimellä Aava.