Kolumni: Synnyinkaupunki – kotikaupunki

katja_lappiOn se nyt myönnettävä, vaikka pitkään rimpuilinkin: Riihimäki otti minut omakseen. Vuonna 2003 en olisi uskonut pää­tyväni Riihimäelle soittohommiin erään kesä­revyyn merkeissä, saati jopa muuttavani paria vuotta myöhemmin “Espoon metropolista” tänne “pikkukylään”, siis lähes landelle.

Myönnän, googlasin missä Riihimäki si­jaitsee. Vain vuosi musiikinopettajan sijaisena Riihimäen lukiossa ja sitten äkkiä takaisin Espooseen, ajattelin. Asiat etenivät kuitenkin toisella tavalla ja hupsista vaan, takana lähes kymmenen vuotta riksulaistumista!

Kyllä, Riihimäelle on helppo tulla – miksei lähteäkin. Tästä kiitos hyvien kulkuyhteyk­sien, jotka ovat allekirjoittaneellekin loistava etu niin työssä kuin vapaa-aikanakin.

Kerta toisensa jälkeen hämmästelen Riihi­mäen rikasta kulttuurielämää: Suomen suurin nuorisoteatteri, innovatiivinen kaupungin-teatteri, viisi museota, monipuoliset musiikki­tapahtumat kuten Riihimäki Rock tai kesäkon­sertit sekä lukuisat kaupungin tapahtumat!

Kehujen keskellä jotain huomautettavaakin. Keskustan autioituminen ja epäsiisteys harmit­tavat minua ajoittain. Hieno Granitin aukio on muuttunut törkyiseksi ja meluisaksi ryyppyau­kioksi. Kivetyksiä rikotaan ja liikehuoneistojen seinille tai ikkunoille virtsataan. Isoveli valvoo, mutta taitaa kuitenkin olla torkuksissa.

Myös kaupungin ruokaravintoloiden tasossa voisi olla ehostamisen varaa. Ehkäpä pieni kasvojenkohotus houkuttelisi helpom­min kaupungin palvelujen pariin.

Kaiken kaikkiaan riihimäkeläinen yhtei­söllisyys luo kuitenkin turvallisen ja kotoisan ilmapiirin. Riihimäkeä koristavat niin idylliset omakotialueet, arvokas ja viehättävä Hytti­kortteli-miljöö kuin myös uudet ja ekologiset asuintalot. Täällä on hyvä asua!

Katja Lappi on Harjunrinteen koulun musiikinopettaja, joka tunnetaan myös Siskonpeti-tv-sarjan musiikista.